Имейлът беше копиран успешно!

НОВИНИ

Документи на Манчестър Юнайтед показват колко близо е бил шейх Джасим до закупуването на клуба от Глейзърс

Автор: tribunamanunited
731
Шейх Джасим се изправи срещу сър Джим Ратклиф, за да се опита да закупи Манчестър Юнайтед от семейство Глейзър, но катарският банкер претърпя неуспех и се оттегли от процеса.

Сър Джим Ратклиф е склонен да осъществи трансфер на двама играчи от Ница в Манчестър Юнайтед
Сър Джим Ратклиф е бил уведомен за два „лесни“ трансфера, които може да направи, след като сделката му за закупуване на миноритарен дял в Манчестър Юнайтед бъде потвърдена. Шефът на "INEOS" е готов да купи 25 процента от клуба за приблизително £1,3 м...


Беше съобщено на няколко пъти по време на дългия и мъчителен за феновете на Манчестър Юнайтед процес, че шейх Джасим е изпреварил Ратклиф и е бил близо до сделка със семейство Глейзър. Но всъщност мечтата му да купи 100 процента от акциите на Юнайтед и да „върне клуба към предишната му слава както на терена, така и извън него“ се оказа неосъществима.


Документите на Комисията по ценните книжа и борсите на Съединените щати, които бяха публикувани в сряда, наистина показват, че шейх Джасим е стигнал много по-далеч от повечето кандидати. Имало е 170 заинтересовани страни, които са се свързали с търговската банка "Рейн Груп", която движеше процеса по продажбата на клуба от името на семейство Глейзър, като 26 участници след това са подписали споразумения за неразкриване на информация, а осем са успели да достигнат до втория кръг на надпреварата.

1.18.2024Sh.webp
Шейх Джасим беше близо до сделка с Глейзърс ( Източник снимка- Getty )
Но документацията също така разкрива, че офертата на шейх Джасим винаги е била доста далеч от исканото от Глейзърс. Шейх Джасим е посочен като „наддавач А“ в документа и фразата „не предостави на акционерите достатъчна стойност“ се споменава повече от веднъж във връзка с това, което той предлага. Например през май 2023 г. катарската група са предложили 30,01 долара за обикновената акция, но от "Рейн Груп" отговорили, че искат 35,25 долара.

Катарският шейх Джасим подаде късна оферта от £5,5 млрд. паунда за закупуването на Манчестър Юнайтед
Шейх Джасим бин Хамад ал-Тани направи драматична четвърта оферта за Манчестър Юнайтед, с подобрени финансови параметри от не повече от £5,5 милиарда, която включва изчистване на дълга от £1 милиард паунда и създаване на фонд за инвестиции единствено ...
Освен това не става въпрос само за парите, които се предлагат. Шейх Джасим също е предложил да плати различна цена за акциите A и B. От "The Independent" отбелязват, че Манчестър Юнайтед биха били съдени, в случай че са били склонни да приемат подобна оферта, която има различни цени за акциите A и B.

Гласувай тук: Вярвате ли, че сър Джим Ратклиф ще възроди Манчестър Юнайтед???

Междувременно непрекъснато се отбелязва, че предложението „не предоставя обичайни писма за ангажименти за финансиране“. Изводът е, че катарската група така и не е доказала и убедила "Рейн Груп" и Глейзърс, че разполага с парите, които предлага да плати.

През цялото лято представители на "Рейн Груп" и адвокатите, работещи по придобиването, са се срещали с представители на шейх Джасим, но без резултат: „между юни 2023 г. и август 2023 г. представители на Кандидат А (Катар) и представители на Манчестър Юнайтед проведоха сесии за надлежна проверка (due diligence), размениха чернови на споразуменията за придобиване и проведоха множество телефонни разговори и видеоконференции за обсъждане на неуредени въпроси и потенциална структура на транзакцията“.

1.18.2024Sh2.webp
Джасим и Глейзърс така и не се разбраха за цената ( Източник снимка- Getty )


Документът показва, че шейх Джасим официално се е оттеглил от процеса по продажбата на Ман Юнайтед на 15 октомври. Това остави пътя свободен за Ратклиф и неговата група "INEOS", които обявиха на 24 декември, че са постигнали споразумение за закупуване на 25 процента от клуба за £1,3 милиарда.

ГЛЕДАЙ ВИДЕО "Сър Джим Ратклиф СПАСИ Глейзърс | Шейх Джасим се оттегли":



Тази сделка все още чака официално одобрение, но Ратклиф и спортният директор на "INEOS" сър Дейв Брейлсфорд вече се чувстват като у дома си на "Олд Трафорд".

ГЛЕДАЙ ВИДЕО: "НОВО НАЧАЛО | Сър Дейв Брейлсфорд, Пол Мичъл и Жан-Клод Блан в Манчестър Юнайтед":

ПРОЧЕТИ СЪЩО И:

Последни новини