Имейлът беше копиран успешно!

НОВИНИ

Лига Европа: Севиля срещу Манчестър Юнайтед - четвъртфинален реванш

Севиля приема Манчестър Юнайтед в реванша от четвъртфиналите на Лига Европа в четвъртък вечер
Автор: tribunamanunited
Източник: Sportsmole.co.uk
467
Севиля ще бъде домакин на Манчестър Юнайтед в реванша от четвъртфиналите на Лига Европа в четвъртък вечер, като и двете страни се борят за достигане до полуфиналите в надпреварата.

Шансовете за двата отбора да продължат напред изглеждат изравнени след равенство 2-2 в първия мач на "Олд Трафорд", като Севиля навакса два гола изоставане, за да изравни резултата в края на двубоя.



Марсел Сабитцер, който игра като атакуващ халф в първия мач, изведе Ман Юнайтед напред с два гола с левия крак, преди автоголовете на Тирел Маласия и Хари Магуайър да превърнат сблъсъка в разочарование за 20-кратните шампиони на Англия.

Манчестър Юнайтед
( Източник снимка- REUTERS )


Отборът на Ерик тен Хаг влиза в четвъртфиналния двубой след победа с 2-0 като гост над Нотингам Форест във Висшата лига в неделя, докато Севиля победи Валенсия с 2-0 в Ла Лига в последното си гостуване.

Гласувай тук: Какви са вашите очаквания за крайния изход от сблъсъка Севиля - Манчестър Юнайтед от Лига Европа???

Тези два отбора са се сблъсквали в четири предишни случая и английският гигант все още чака първата си победа над испанците, като загубиха два мача и завършиха наравно в две от предишните си четири срещи.

Първият мач между Севиля и Ман Юнайтед се проведе на осминафинал в Шампионската лига през кампанията 2017-18, след като първият мач в Испания донесе нулево равенство.

След това Севиля шокира 20-кратния шампион на Англия в реванша на "Олд Трафорд", записвайки победа с 2-1, за да се класира за четвъртфиналите на състезанието.

Манчестър Юнайтед се насочва към Алексис Мак Алистър при „100% гаранция“ за възможен летен трансфер на играча

Полузащитникът на Брайтън енд Хоув Албиън беше обект на интензивни трансферни спекулации през последните месеци, като победителят от Световната купа привлече вниманието на най-добрите отбори в Англия.

И Фабрицио Романо съобщава, че ситуацият...


Уисам Бен Йедер отбеляза два гола в рамките на четири минути от второто полувреме, за да изпрати Севиля с 2-0 напред в следващата фаза на надпреварата, а голът на Ромелу Лукаку в 84-та минута се оказа само утеха за отбора на Жозе Моуриньо.

( Източник снимка- PA)


Третата среща между двете страни се проведе на полуфиналите на Лига Европа през август 2020 г., като срещата беше еднократна поради въздействието на пандемията от COVID-19.

Дузпата на Бруно Фернандеш в деветата минута изпрати Ман Юнайтед напред в двубоя, който се проведе при закрити врати, но Сусо изравни резултата в 26-ата минута, преди Люк де Йонг да вкара победния за отбора от Ла Лига гол в края на мача.

( Източник снимка- Getty Images)


Предстои да разберем какъв ще е завършекът на третия сблъсък между двата отбора в европейските клубни турнири в четвъртък вечерта.
ПРОЧЕТИ СЪЩО И:

Последни новини