Имейлът беше копиран успешно!

НОВИНИ

Манчестър Юнайтед "провежда преговори" за италиански мениджър, който може да замени Тен Хаг

Автор: tribunamanunited
1093
От Манчестър Юнайтед обмислят потенциалното назначаване на мениджъра на Болоня Тиаго Мота на "Олд Трафорд", според футболния кореспондент на "TEAMtalk" Фрейзър Гилън.

3724Et.webp
Тиаго Мота е вариант за заместник на Тен Хаг ( Източник снимка- Getty )


"Червените дяволи" са в разгара на предизвикателна кампания 2023/24, като в момента изглежда, че клубът ще пропусне финала в челната четворка на Висшата лига и последваща квалификация за следващия сезон в Шампионската лига. ФА Къп остава единственият по-реалистичен шанс за голям трофей през сезона.

Манчестър Юнайтед с интерес за летен трансфер към „фантастичен“ възпитаник на академията на Реал Мадрид
Надяваме се, че "Червените дяволи" ще се впуснат в напечен летен трансферен прозорец, като се очаква от клуба да осъществят някои значими трансфери, които да им помогнат да излязат от посредствеността като отбор.

...


От друга страна, Тиаго Мота се радва на впечатляващ сезон с Болоня, след като беше назначен през септември 2022 г. Според статията на Гилън в "TEAMtalk", от Манчестър Юнайтед са извършили вътрешно обсъждане за потенциален "изненадващ" ход за назначаването именно на специалиста. Италианецът се наслаждава на изключителна кампания с Болоня, като тимът в момента е четвърти в Серия А и е на път към изненадваща квалификация за Шампионската лига през следващия сезон. Интересното е също, че Мота е треньор на нидерландския нападател на Болоня Джошуа Зиркзее, който е спряган за трансфер при 20-кратните шампиони на Англия през това лято.

3724Etj.webp
Джошуа Зиркзее е спряган за трансфер в Ман Юнайтед ( Източник снимка- Getty )


На 41 години, Мота е смятан за един от най-добрите млади треньори на континента, позиционирайки своя отбор в класирането над Рома, Лацио, Аталанта и Наполи. Юнайтед обаче не е единственият клуб, който проявява интерес към младия тактик, като бившите му работодатели от Барселона следят напредъка му, а е известно, че Шави напуска Ноу Камп в края на сезон 2023/24. Не е изненадващо и, че италианският гранд Ювентус също запазва интерес към Мота, след като наблюдава от първия ред положителното влияние, което той има върху скромния клуб на Болоня.

36-годишен мениджър е водещият кандидат да замени Ерик тен Хаг в Манчестър Юнайтед
Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг е под голям натиск заради посредственото представяне на неговия отбор през този сезон.

...


Назначаването на Мота ще зависи от резултата от решението на Ратклиф и "INEOS" дали да останат с настоящия мениджър Ерик тен Хаг или да го освободят от задълженията му. Очаква се Юнайтед да изчака до края на сезона, преди да стигне до окончателно решение относно бъдещето му, като холандецът е изправен пред сериозна опасност да бъде уволнен.

Уейн Рууни смята, че Манчестър Юнайтед е имал мениджър, който е бил по-добър тактически от сър Алекс Фъргюсън
Уейн Рууни твърди, че един мениджър на Манчестър Юнайтед е бил по-тактически проницателен от сър Алекс Фъргюсън в миналото.

...


Натискът върху Тен Хаг продължава да расте с всяка изминала седмица и последното тежко поражение с 3-1 от местния съперник Манчестър Сити на 3 март няма да помогне с нищо за неговата кауза. 54-годишният мениджър е наясно, че бъдещето му може да бъде определено до края на този месец. "Червените дяволи" се изправят срещу вечния съперник Ливърпул в четвъртфинал за ФА Къп на 17 март, състезание, което представлява единственият шанс за трофей на тима през този сезон.

3724E.webp
Тен Хаг не е сигурен за бъдещето си на "Олд Трафорд" ( Източник снимка- Getty )


Гилън твърди, че Манчестър Юнайтед също е свързван с назначаването на бившия мениджър на Реал Мадрид Зинедин Зидан и треньора на Интер Симоне Индзаги. Първият обаче би предпочел работа във Франция или Италия, а Индзаги е близо до подписване на нов договор на "Сан Сиро".

Оцени играчите тук ОЦЕНКИ ТУК -> Oценете всички футболисти и мениджъра Ерик тен Хаг в мача Манчестър Стити 3-1 Манчестър Юнайтед 03.03.2024

За бъдещият спортен директор на Юнайтед Дан Ашуърт се твърди, че е заинтригуван от трансфера на Греъм Потър, чиято последна работа беше разочароващият му престой в Челси, откъдето беше уволнен през април 2023 г. Манчестър Юнайтед също е свързван със старши треньора на Брайтън и Хоув Албиън Роберто Де Зерби.

Едно е сигурно - Ерик тен Хаг трябва да спечели следващите три мача до края на март, ако иска да запази шансовете си да бъде начело на Манчестър Юнайтед и през следващия сезон.

ГЛЕДАЙ ВИДЕО "КАКВО се ОБЪРКА?!? | Манчестър Сити 3-1 Манчестър Юнайтед | ФЕН РЕАКЦИЯ":

ПРОЧЕТИ СЪЩО И:

Последни новини