Имейлът беше копиран успешно!

НОВИНИ

Манчестър Юнайтед са били предупредени за Антони два дни преди трансфера на стойност 86 милиона паунда

Тогава на клуба е било препоръчано да подпишат със сегашна нидерландска звезда на Ливърпул вместо с бразилеца от Аякс
Автор: tribunamanunited
Източник: TheSun
1493
Mанчестър Юнайтед са били предупредени, че надплащат за Антони два дни преди сключването на сделката за крилото.

"Червените дяволи" подписаха с Антони, реализирайки огромен трансфер на стойност £86 милиона от Аякс през август 2022 г.

Ерик тен Хаг вече има играч, на когото може да се „довери“ на фона на слабия старт на сезона на Манчестър Юнайтед
Хари Магуайър си проправи път обратно сред групата с доверените играчи на Ерик тен Хаг.

Нидерландският специалист трябва да е изключително разочарован от ситуацията в Манчестър Юнайтед – както на терена, така и извън него. Контузиите продълж...
Оттогава 23-годишният играч се бори да стъпи на краката си на "Олд Трафорд", като отбеляза осем гола и направи само три асистенции в 55 изяви за тима на "Червените дяволи".

112323aN.webp
Антони ( Източник снимка- Getty )


Но непосредствено преди трансфера бившият треньор на Нидерландия Берт ван Марвайк e предупредил хората на Юнайтед, че плащат значително повече от пазарната цена за подписа на бразилеца.


В колонка за нидерландския вестник "De Telegraaf" - публикувана само няколко дни преди завършването на трансфера - Ван Марвайк написа: „Аякс направи добре, като взе 100 милиона евро (86 милиона британски лири) от Манчестър Юнайтед. Това е най-високата цена и тази сума клубът никога не би получил в бъдеще за Антони".

112323aN2.webp
Берт ван Марвайк ( Източник снимка- Getty )


„Чувал съм критики, че Антони никога не е успял да вкара 10 гола за сезон в Аякс. Но той не е голмайстор – и няма да вкара много в Англия (също)", коментира още нидерландецът.

„Но той може да направи разликата, защото има способността да създава положения и винаги може да асистира. Той изглежда впечатляващо с действията си, но е и наистина решителен. Това, за което съм любопитен, е дали ще може да се справи с физическата съпротива във Висшата лига. Ще разберем скоро“, заяви Ван Марвайк.

Манчестър Юнайтед е по петите на най-новото дете-чудо на Бенфика Жоао Невеш, считан за „следващият Бруно Фернандеш“
Манчестър Юнайтед засилва интереса си към детето-чудо на Бенфика Жоао Невеш, според съобщенията.

"Червените дяволи" проявяват сериозен интерес към 19-годишния Невеш от юни месец насам.

...
Нидерландския специалист предположи, че "Червените дяволи" е трябвало вместо с Антони да подпишат със сегашното крило на Ливърпул Коди Гакпо.

Ван Марвайк добави следното в тази връзка: „Коуди Гакпо е по-способен физически от Антони. Той също има способността да работи до смърт за отбора. Много креативни играчи са мързеливи играчи по природа. Но Гакпо е по-малко ефектен от Антони – и следователно пазарната стойност на Антони е по-висока.

112323Cody.webp
Коди Гакпо ( Източник снимка- Getty)
"Въпреки това, Гакпо винаги ще бъде идеален отборен играч. Следователно можете да попитате кой би имал най-голяма стойност за Манчестър Юнайтед в момента?", завърши с реторичен въпрос коментара си нидерландецът.

Манчестър Юнайтед беше силно свързван с януарски трансфер за Гакпо в края на 2022 г., но Ливърпул се намеси, за да открадне сделката и бързо осъществи трансфер от £37 милиона.

Оттогава Коди Гакпо отбеляза 11 гола и направи четири асистенции в 38 мача за отбора на Юрген Клоп.

ГЛЕДАЙ ВИДЕО "НОВО НАЧАЛО | Сър Дейв Брейлсфорд, Пол Мичъл и Жан-Клод Блан":
ПРОЧЕТИ СЪЩО И:

Последни новини