Имейлът беше копиран успешно!

НОВИНИ

Манчестър Юнайтед все още може да се класира за Шампионската лига през този сезон дори ако не е в четворката

Автор: tribunamanunited
Източник: UnitedInFocus
1379

През сезон 23/24 ще има нов формат на Шампионската лига, който може да има сериозни положителни последици за Манчестър Юнайтед през този сезон.



Ерик тен Хаг и Манчестър Юнайтед ще искат да са част от Шампионската лига и догодина, защото няма нищо подобно на европейска вечер под светлините на "Олд Трафорд" във вторник или сряда, в средата на футболната седмица.

Гласувай тук: Какви са вашите очаквания за мача Манчестър Юнайтед - Копенхаген от Шампионска лига???

Новият формат на състезанието от сезон 23/24 може допълнително да гарантира възможност за класиране в Шампионската лига дори ако Юнайтед не завърши в челната четворка.

„Звездното момче“: Бруно Фернандеш с похвали за детето-чудо на Манчестър Юнайтед Коби Мейну
Капитанът на Манчестър Юнайтед Бруно Фернандеш описа Коби Мейну като „звездно момче“ преди двубоя на клуба от груповата фаза на Шампионската лига срещу Копенхаген тази вечер.

...
Според официалния уебсайт на Висшата лига, за първи път в историята на състезанието през сезон 2023/24 може да има пет отбора, които да се класират за Шампионската лига чрез своите позиции в лигата.




Новият формат е разширен до 36 участващи отбора. Това ще позволява да се разпредели допълнително място за две държави, чиито клубове колективно са се представили най-добре в състезанията на УЕФА през предходния сезон.

102423Mufc.webp
( Източник снимка- Getty)


Така че, ако клубовете от Висшата лига осигурят едно от двете най-добри представяния за дадена нация в Шампионска лига, Лига Европа и Лигата на конференциите – отборът, завършил пети през този сезон, ще спечели място в най-престижния клубен турнир.

На теория дори има шанс да има седем клуба от Висшата лига в Шампионската лига през следващия сезон въз основа на промяната в правилата. Това ще изисква победителите в турните Шампионската лига и Лига Европа да са от Висшата лига, като и двата отбора да завършват извън първите пет позиции в първенството.

Коби Мейну показа, че е идеален заместник на Каземиро с невероятни умения в тренировките на Манчестър Юнайтед
Феновете на Манчестър Юнайтед са развълнувани, след като видяха младия Коби Мейну да демонстрира уникално умение по време на последната тренировка на тима.

...


Вероятно ще разберем кога въпросното пето място за Шампионската лига ще бъде потвърдено към края на сезона, като, имайки предвид колективното представяне на отборите от Висшата лига в евротурнирите през миналата година, шансът на Англия да го получи е доста голям.

Това може да е от голяма полза за Манчестър Юнайтед, тъй като към момента шансовете на тима да се пребори с конкуренцията за топ 4 изглеждат малки на фона на осмото място, което тимът заема към момента в класирането на Висшата лига.

ГЛЕДАЙТЕ ВИДЕОТО "ВАЖНИ ТЕМИ | Трябва ли Ерик тен Хаг да остане мениджър на Манчестър Юнайтед?!?":
ПРОЧЕТИ СЪЩО И:

Последни новини