Имейлът беше копиран успешно!

НОВИНИ

Манчестър Юнайтед взе решение за бъдещето на Скот Мактоминей след добрата скорошна форма на полузащитника

Автор: tribunamanunited
1020
През миналото лято Ерик тен Хаг се опита да започне основен ремонт на отбора на Манчестър Юнайтед, като планът беше някои маргинални играчи на тима да бъдат оставени да напуснат.

Младеж от академията на Манчестър Юнайтед скоро може да повтори възхода на Букайо Сака
Лявата зона на защитата на Манчестър Юнайтед може би е най-големият и най-продължителен проблем, който тормози "Червените дяволи" през този сезон, като поредната контузия на Люк Шоу може да го извади от игра до края на сезона, докато дубльорът и забр...


Това обаче се оказа доста труден процес най-вече с оглед на огромните заплати на голяма част от играчите. Така Ерик тен Хаг беше на практика оставен с една ръка, вързана зад гърба, да работи с някои играчи, за които той не е задължително да вярва, че са част от дългосрочните му планове.

3.25.2024Sc2.webp
Ерик тен Хаг имаше желание да се раздели с доста играчи през лятото на 2023 г. ( Източник снимка- Getty )


Не е тайна, че Скот Мактоминей беше един от въпросните играчи, макар че специално шотландецът не е сред най-високо платените футболисти на тима със сравнително скромното възнаграждение от £60k на седмица. Шотландецът е на 27 г. и сегашният му контракт изтича през лятото на 2025 г., с опция за клуба за удължаване с още една година.

През този сезон обаче полузащитникът беше ключов източник на попадения за страдащия от голова немощ Юнайтед. Този факт, както изглежда, е довел до промяна на мнението на ръководните фактори в клуба.

Според "Daily Star" Манчестър Юнайтед е "решил да задържи" 27-годишния играч в клуба след успешната му кампанията с реализирани 9 гола и записани 3 асистенции във всички състезания, като се очаква Скот Мактоминей да получи нов договор в близко бъдеще.

3.25.2024Sc.webp
Скот Мактоминей ще остане в Манчестър Юнайтед ( Източник снимка- Getty )


Твърди се също, че халфът е „твърдо в плановете“ на мениджъра Тен Хаг, като Мактоминай вече е убедил с играта си и новите управници от "INEOS", че е „жизненоважна“ част от бъдещето на тима. Разбира се, всичко това включва и ново, по-високо възнаграждение за играча в следващия му договор с клуба.

ГЛЕДАЙ ВИДЕО "Какви ИГРАЧИ ни ТРЯБВАТ?!? | Трансферните приоритети на Манчестър Юнайтед":

ПРОЧЕТИ СЪЩО И:

Последни новини