Имейлът беше копиран успешно!

НОВИНИ

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг се оказа прав за Мейсън Грийнууд след важно клубно решение

Автор: tribunamanunited
Източник: Express
2024
Трудностите на Манчестър Юнайтед пред вратата през миналия сезон (като изключим головете на Маркъс Рашфорд) накараха Ерик тен Хаг да даде приоритет на привличането на нападател през летния трансферен прозорец. Но проблемите на нидерландеца с головете продължиха и в новата кампания, поставяйки позицията му относно казуса "Мейсън Грийнууд" под микроскоп.

Гласувай тук: Какви са вашите очаквания за мача Манчестър Юнайтед - Галатасарай от Шампионска лига???

Надеждите бяха големи за сезон 2023/24. Ако оставим настрана драмата с Грийнууд и неуспешното преследване на Хари Кейн, Тен Хаг поне на хартия имаше силни атакуващи футболисти на свое разположение.

Рашфорд, след най-добрата кампания в кариерата си, наскоро подписа нов дългосрочен договор на стойност около £400 000 на седмица.

Междувременно Расмус Хьойлунд стана най-скъпият нападател в историята на Юнайтед, присъединявайки се към клуба със сделка за £72 милиона от Аталанта.




Амад Диало се завърна след успешен наем в Съндърланд и летвата също беше сравнително ниска, за да могат Антони, Джейдън Санчо, Алехандро Гарначо и Факундо Пелистри да се насладят на по-добри сезони в личен план.

Оцени играчите тук ОЦЕНКИ ТУК -> Oценете всички футболисти и мениджъра Ерик тен Хаг в мача Манчестър Юнайтед 0-1 Кристъл Палас

Въпреки всички тези опции Ерик тен Хаг е очаквал и е искал да задържи Мейсън Грийнууд в състава на Ман Юнайтед.

Като към ден днешен е кристално ясно, че той е бил прав, тъй като Манчестър Юнайтед продължава да не бележи достатъчно голове. Отборът на Ерик тен Хаг успя да отбележи гол само 13 пъти в първите си девет мача във всички състезания, като само 7 са попаденията в също толкова мачове във Висшата лига.

Това може би показва защо Тен Хаг е искал да види Юнайтед да реинтегрира Грийнууд в отбора си, преди външната обществена реакция да наложи обрат в първоначалното решение на клуба.

Твърди се, че главният изпълнителен директор на Юнайтед Ричард Арнолд е информирал служителите в клуба, че планът е Грийнууд да се върне в тима в началото на тазгодишната кампания.

Тен Хаг се оплака от „голямото претоварване“, като звезда на Манчестър Юнайтед ще отсъства за „продължителен период“
Босът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг е разочарован от „натоварването върху играчите“, след като "Червените дяволи" загубиха Лисандро Мартинес за „продължителен период“.

Аржентинският защитник получи фрактура на метатарзалната кост в първи...


Изтеклата новина обаче предизвика значително неодобрение от благотворителните организации за домашно насилие и голяма част от онлайн феновете.

Грийнууд беше арестуван през януари 2022 г., след като се появиха обвинения в социалните медии, съдъражащи изображения, видеоклипове и гласови записи. 21-годишният нападател категорично отрече да е извършил престъпление.

По-късно той беше обвинен в опит за изнасилване, нападение и принудително и контролиращо поведение, но продължи да твърди, че е невинен.

Обвиненията бяха свалени през февруари тази година, когато Юнайтед започна шестмесечно разследване, което трябваше да реши бъдещето му. В крайна сметка, според съобщенията, от клуба решиха да предложат на Грийнууд шанса да поднови кариерата си на "Олд Трафорд".

Манчестър Юнайтед има тийнейджър „магьосник на крилото“, който може да е по-добър от Гарначо
Развитието на вълнуващи млади таланти е нещо, което просто е вкоренено в ДНК-то на Манчестър Юнайтед, с бляскавата история на клуба и феновете станали свидетели на емблематичните "Бъзби Бейбс" и прочутия "Клас `92".

В по-нови времена блестящ...


След обратния завой Арнолд заяви, че все пак е доволен, че Грийнууд не е виновен по обвиненията, на които е бил подложен, и следователно ще му помогне да продължи кариерата си другаде.

Последва отдаване под наем на тима от Ла Лига Хетафе, където Мейсън вече влиза редовно в игра.

Тъй като Рашфорд не е в най-добрата си форма, Хойлунд все още се адаптира към Висшата лига, а Антони и Джейдън Санчо не бяха на разположение за голяма част от ранната кампания, на Тен Хаг липсва нападателният инстинкт на Грийнууд, демонстриран преди отстраняването му.

А бившият номер 11 на Юнайтед може да тества решимостта на клуба, ако преоткрие най-добрата си форма и възобнови възходящата си траектория в Испания през този сезон, като се има предвид, че все още ще има договор с клуба до лятото на 2025 г.

ГЛЕДАЙТЕ ВИДЕОТО "СРАМНА ЗАГУБА | МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД 0-1 Кристъл ПАЛАС | Висша лига | ФЕН РЕАКЦИЯ":
ПРОЧЕТИ СЪЩО И:

Последни новини