Имейлът беше копиран успешно!

АКАДЕМИЯ

Младеж от академията на Манчестър Юнайтед скоро може да повтори възхода на Букайо Сака

Ерик тен Хаг може да потърси талант от академията, за да реши проблемите си на левия бек
Автор: tribunamanunited
2269
Лявата зона на защитата на Манчестър Юнайтед може би е най-големият и най-продължителен проблем, който тормози "Червените дяволи" през този сезон, като поредната контузия на Люк Шоу може да го извади от игра до края на сезона, докато дубльорът и забравен играч - Тирел Маласия, все още не е участвал изобщо през този сезон поради неизяснена контузия.

Нападателят на Манчестър Юнайтед Расмус Хойлунд „би искал“ Кристиан Ериксен да получи повече игрови минути
Расмус Хьойлунд „би искал“ неговият сънародник Кристиан Ериксен да получи повече минути, след като полузащитникът на Манчестър Юнайтед разкри, че е „недоволен“ от липсата на игрово време.

...


След като договорът на Серхио Регилон бе прекъснат благодарение на клауза за прекратяване на наема през януари - и с Алваро Фернандес, който се премести в Бенфика с договор за наем до края на сезона - Тен Хаг има истински недостиг на опции на позицията ляв бек, като Аарън Уан-Бисака беше най-новото импровизирано решение от лявата страна на защитата при неотдавнашната победа над Ливърпул, а бразилецът Антони завърши продълженията на мача на позицията.

Оцени играчите тук ОЦЕНКИ ТУК -> Oценете всички футболисти и мениджъра Ерик тен Хаг в мача Манчестър Юнайтед 4-3 Ливърпъл 17.03.2024

В тази връзка Тен Хаг със сигурност гледа към ранговете си в академията, като един определен тийнейджър потенциално може да възпроизведе възхода на Букайо Сака от Арсенал.

23224B.webp
Букайо Сака е продукт на академията на Арсенал ( Източник снимка- Getty )


Все още само на 22, английският национал вече има 54 гола и 55 асистенции в 216 мача във всички състезания до момента за "артилеристите", като вече е записал общо 31 гола и асистенции на всички фронтове през този сезон.

Фабрицио Романо сподели „много добри“ новини за капитана на Манчестър Юнайтед Бруно Фернандеш
Полузащитникът на Манчестър Юнайтед Бруно Фернандеш ще остане на "Олд Трафорд" след положителни разговори с хора от ръководството на "INEOS", като италианският журналист Фабрицио Романо потвърди „много добрата новина“ за "Червените дяволи".

...


Букайо Сака със сигурност е сред най-кошмарните десни крила за левите защитнити във Висшата лига, но английският национал не винаги е бил атакуващ десен флангови футболист.

Асът на "трите лъва" всъщност прекара голяма част от ранния си престой в първия отбор на "артилеристите" като ляв бек, по-специално играейки в тази роля в 17 случая през сезон 2019/20.

23224B2.webp
Сака е играл като ляв бек за Арсенал ( Източник снимка- Getty )


Интересното е, че що се отнася до Юнайтед, клубът потенциално може да има изгряващ талант, който може да последва пътя на Сака в лицето на Бендито Мантато, като тийнейджърът със сигурност е в много добра форма в момента.

23224B3.webp
Бендито Мантато с екипа на Манчестър Юнайтед ( Източник снимка- Getty )


Наскоро "Manchester Evening News" разкри за сериозен интерес към Мантато от клубове съперници на Юнайтед, като в доклада се отбелязват удивителните прилики между младежа и Букайо Сака поради способността му да играе не само като ляв бек, но и като дясно крило.

Манчестър Юнайтед с интерес за летен трансфер към „фантастичен“ възпитаник на академията на Реал Мадрид
Надяваме се, че "Червените дяволи" ще се впуснат в напечен летен трансферен прозорец, като се очаква от клуба да осъществят някои значими трансфери, които да им помогнат да излязат от посредствеността като отбор.

...


Обвързването на Мантато с нов договор със сигурност би било в интерес на Манчестър Юнайтед, не на последно място заради приликата му със Сака особено като се имат предвид и проблемите на Юнайтед именно по дясното крило.

23224B34.webp
Бендито Мантато, Коби Мейну, Уили Камбуала ( Източник снимка- Getty )


Този гол на 16-годишния Бендито Мантато срещу Блекбърн Роувърс показва защо е сравняван с крилото на Арсенал, като младежът умело си пробиваше път в лявата зона на защитата, преди да намести топката на любимия си ляв крак.



Предстои да видим как ще се развие младежа и дали с такива попадения няма да смени позицията си от ляв бек на дясно крило, но голове като този биха наклонили везните по посока на развитие като това на Букайо Сака.

Разбира се, вярата в толкова млад играч може да представлява риск, но след като в първият отбор на Ерик тен Хаг вече пробиха колегите му Мейну, Гарначо и Уили Камбуала, защо не следващият дебютант да бъде именно младият Мантато.

Независимо дали за позицията на левия бек или за дясното крило, обръщането към академията винаго е било мъдро решение за Манчестър Юнайтед и в последно време Ерик тен Хаг показва, че познава добре този факт.

ГЛЕДАЙ ВИДЕО "Какви ИГРАЧИ ни ТРЯБВАТ?!? | Трансферните приоритети на Манчестър Юнайтед":

ПРОЧЕТИ СЪЩО И:

Последни новини