Имейлът беше копиран успешно!

НОВИНИ

На Мейсън Грийнууд „трябва да му бъде позволено да продължи напред“ и да възроди кариерата си, казва отборът

Говори се, че Мейсън Грийнууд отчаяно иска да възроди кариерата си
Автор: tribunamanunited
Източник: Metro.co.uk
1211
На Мейсън Грийнууд „трябва да му бъде позволено да продължи напред“ и да съживи кариерата си, се говори в отбора на Манчестър Юнайтед според Metro.co.uk.

Обвиненията в опит за изнасилване и нападение бяха свалени срещу нападателя на Юнайтед миналия месец.

21-годишният играч, който има повече от 100 мача за клуба, беше арестуван през януари 2022 г. на фона на обвинения, свързани с изображения и аудиозапис, споделени в социалните медии.

Грийнууд, който има един мач за Англия, по-късно беше обвинен в опит за изнасилване, контролиращо и принудително поведение и нападение, причинило значителна телесна повреда.

В началото на февруари 2023 г. Кралската прокуратура заяви, че обвиненията са свалени, след като ключови свидетели са оттеглили участието си и след като „се появиха нови материали“ по делото.

След съобщението Манчестър Юнайтед заяви, че ще проведе свое собствено разследване, „преди да определи следващите стъпки“, след като самият играч беше отстранен от игра и тренировки в рамките на часове след първоначалните обвинения.

През миналия месец беше съобщено, че Юнайтед ще изчака до лятото, за да вземе окончателно решение за бъдещето на Грийнууд, като нападателят е по-вероятно да напусне, отколкото да остане на Олд Трафорд.



Някои европейски клубове вече изразиха интерес към подписа на Грийнууд, като се смята, че Манчестър Юнайтед са отхвърлили няколко оферти от Турция, тъй като вътрешното разследване на клуба продължава.

Играч на Манчестър Юнайтед или не, отборът на Грийнууд вярва, че той трябва да получи възможността „да се възстанови и да продължи напред с младия си живот“.

Представител на играча каза пред The Athletic следното: „Мейсън е на 21, свободен е и трябва да му се даде възможност да се възстанови и да продължи напред с младия си живот.“ Смята се също, че Грийнууд отчаяно иска да съживи кариерата си, като източникът на The Athletic заяви, че той би „преминал тухлена стена“, за да се върне на терена за Манчестър Юнайтед.

"Червените дяволи" се радват на впечатляващ сезон под Ерик Тен Хаг и се опасяват, че всяко решение относно Грийнууд ще подейства като разсейване за отбора.

Предстои да видим каква ще е развръзката на този казус след края на сезона.

Още по темата вижте в долното видео от канала:

ПРОЧЕТИ СЪЩО И:

Последни новини