Имейлът беше копиран успешно!

ТРАНСФЕРИ

Най-доброто лятно попълнение на Манчестър Юнайтед може би е играч, когото никой не искаше, а той не струваше нито пени

Автор: tribunamanunited
941
Гневът и разочарованието са типични емоции, които феновете на Манчестър Юнайтед са свикнали да изпитват по време на трансферните прозорци. И имаше много от това в социалните мрежи, когато през лятото беше обявено, че Джони Евънс ще бъде върнат в клуба.

Привържениците на Манчестър Юнайтед се възмутиха от съдията Майкъл Оливър при равенството с Ливърпул
Феновете на Манчестър Юнайтед бяха бесни, след като Диого Далот получи червен картон срещу Ливърпул и бяха още по-ядосани, когато Дарвин Нунес се измъкна от същото наказание минути по-късно.

...
Манчестър Юнайтед внимателно и поетапно реинтегрира северноирландеца в клуба. Първоначално той беше привлечен с временен контракт за предсезонното турне, но след показани добри игри и лидерски качества, Еванс впечатли Ерик тен Хаг и внезапно се върна в плановете на мениджъра за първия отбор, подписвайки договор за една година до лятото на 2024 г.


За привържениците тази сделка с Джони Евънс по-скоро символизираше всичко нередно в клуба под ръководството на Глейзърс.

Вместо да платят, за да подпишат с топ млад защитник или играч в разцвета си, Юнайтед избра най-евтиния възможен вариант, привличайки Еванс, на 35 години, със свободен трансфер.

Рио Фърдинанд каза, че Манчестър Юнайтед е продал най-добрия защитник в клуба преди изненадващият обрат
Рио Фърдинанд смята, че Манчестър Юнайтед никога не е трябвало да продава защитника Джони Еванс, преди да го върне изненадващо през това лято.

Ирландският бранител, който в началото на следващата година става на 36 години, успява да държи Ра...
Като оставим настрана всичко това, северноирландецът всъщност се оказа много необходимо попълнение. Криза с контузии именно в защитата създаде реална нужда от неговия принос.

Лисандро Мартинес е дълготрайно контузен, а доскоро същото важеше и за Люк Шоу. Формата на Виктор Линдельоф е нестабилна, а Хари Магуайър пък показа добри игри, но сега също е контузен. Използването на Рафаел Варан в мачовете пък беше малко объркващо, тъй като французинът не беше избран да стартира като титуляр в нито един мач във Висшата лига през месеците октомври и ноември.

Оцени играчите тук ОЦЕНКИ ТУК -> Oценете всички футболисти и мениджъра Ерик тен Хаг в мача Ливърпул 0-0 Манчестър Юнайтед

За последното заслуга има и впечатляващата форма на Джони Еванс. Той беше предпочетен пред Варан в определени мачове, а на Анфийлд беше избран да играе заедно с него. Двамата бяха отлични и имаха основна заслуга за удръжането на нулевото равенство с тима на Юрген Клоп.

122023SumJ.webp
Джони Еванс игра много силно срещу Ливърпул ( Източник снимка- Getty )


Без Еванс кризата с контузиите на Манчестър Юнайтед щеше да е още по-тежка. Той успя да осигури полезно и повече от адекватно прикритие в защитата на "Червените дяволи". Всъщност сега неговото привличане изглежда по-скоро като много разумен трансфер, отколкото като разочарование.

Sportingwin banner
За разика от Мейсън Маунт, Андре Онана, Расмус Хьойлунд и Софян Амрабат, Джони Евънс има може би най-постоянен принос за тима на "Червените дяволи", отърсвайки се от скептицизма към себе си в началото на сезона, когато феновете на клуба бяха разтърсени от идеята, че могат да го видят като партньор на Магуайър за Юнайтед, напомняйки за тяхното партньорство в отбраната на Лестър Сити от 2018 г.

Националът на Северна Ирландия отхвърли всичкия шум покрай неговия трансфер настрана и остави футбола му да говори вместо него. Както показа на "Анфийлд", той все още има какво да даде на Юнайтед и определено може да бъде полезен на тима и мениджъра Ерик тен Хаг до края на сезона.

ГЛЕДАЙ ВИДЕО "НОВО НАЧАЛО | Сър Дейв Брейлсфорд, Пол Мичъл и Жан-Клод Блан в Манчестър Юнайтед":

ПРОЧЕТИ СЪЩО И:

Последни новини