Имейлът беше копиран успешно!

НОВИНИ

Новият главен изпълнителен директор на Манчестър Юнайтед Омар Берада посочи Хари Магуайър като пример за това как не трябва да се прави трансферен бизнес

Автор: tribunamanunited
1355
Новият главен изпълнителен директор (CEO) на Манчестър Юнайтед - Омар Берада, направи красноречиви коментари в миналото как не трябва да се прави трансферен бизнес и той използва Хари Магуайър като пример.

Сър Алекс Фъргюсън каза на Жозе Моуриньо да привлече един играч в Ман Юнайтед, но той пренебрегна съвета му
Жозе Моуриньо пренебрегна препоръката на сър Алекс Фъргюсън да привлече Деле Али в Манчестър Юнайтед.

...
Берада е много уважаван специалист по футболни операции и привличането му беше възприето като голям удар за INEOS, когато късно в събота вечер беше обявено, че клубът официално е убедил изпълнителния директор да смени синята с червената страна на града.


Беше съобщено, че този ход е потенциален „променител на играта“ за "Червените дяволи", а футболната проницателност на новия шеф беше напълно проявена, когато през 2014 г. той сподели статия в Twitter (сега X), която очертава опасностите от стратегията на Глейзърс за финансово "оглозгане" на клуба.

ГЛЕДАЙ ВИДЕО "НОВО НАЧАЛО | Сър Дейв Брейлсфорд, Пол Мичъл и Жан-Клод Блан в Манчестър Юнайтед":



Роденият в Америка изпълнителен директор работи за Манчестър Сити от 2011 до тази година. Преди това той прекара осем години в Барселона. В тази връзка новият CEO на Юнайтед е взел участие в някои страхотни трансфери, които превърнаха "Гражданите" в един от най-страховитите отбори в Европа.

Кристиано Роналдо „изисква“ от Ал-Насър да направят трансферен удар за полузащитник на Манчестър Юнайтед
Съобщава се, че Кристиано Роналдо е казал на Ал-Наср да направят трансферен ход за Каземиро, за когото се твърди, че е отворен за „ново предизвикателство“.

...


Наскоро беше съобщено колко важен е бил Берада в преследването на Ерлинг Холанд от страна на Сити и тази сделка вече изглежда много успешна, след като неговата лавина от голове помогна на "Небесно-сините" да постигнат требъл през миналата година.

Гласувай тук: Вярвате ли, че сър Джим Ратклиф ще възроди Манчестър Юнайтед???

Според "The Daily Star" Берада и Сити са запазили спокойствие в преговорите за централния защитник Рубен Диас, въпреки че отлагането на трансфера е означавало, че сезонът вече е започнал, когато сделката е била завършена. Омар Берада също така отбелязва, че Сити е „отказал прибързано да купи Магуайър през предния сезон, вярвайки, че той не си струва £80 милиона, сума, която Юнайтед отдели за него през 2019 г. – цифра, която се завърна, за да преследва както играча, така и йерархията на "Олд Трафорд”.

1.22.2024oM.webp
Омар Берада е ноивят CEO на Манчестър Юнайтед ( Източник снимка- Getty )


Бившият финансов директор на Сити заяви следното: „когато правите инвестиции от този тип [бързате да подпишете с играч] и в крайна сметка сгрешите, това има значително въздействие в продължение на много години, така че трябваше да го направим [трансфера на Диас] точно в правилния момент, на правилната (финансова) оценка, но по-важното е - за правилния играч”.

„По същия начин, по който не избързахме да купим централен защитник през миналия сезон, след като не пожелахме да подпишем с Магуайър при тази (финансова) оценка, а това лято имахме много ясна представа какво искаме и, за щастие, получихме играча, който искахме и на правилната оценка, която искахме”.

1.22.2024oMх.webp
Манчестър Сити отказа да подпише с Хари Магуайър ( Източник снимка- Getty )


Не е нужно да сте експерт по футболни финанси, за да знаете, че основен недостатък на ерата след Фъргюсън на отбора от "Олд Трафорд" е паническото купуване на играчи за неприлична сума пари.

Магуайър е очевиден пример, но и 70-те милиона паунда платени за 30-годшиния Каземиро, след като клубът преследва Френки де Йонг цяло лято, вече са отбелязани с червен флаг от INEOS и те дори, както изглежда, са готови да загубят около 20-30 милиона паунда, но да се разделят с полузащитника през идното лято.

1.22.2024oMхA.webp
Антони Сантос е друг играч, за когото Юнайтед надплати ( Източник снимка- Getty )


Бразилецът Антони е друг нелеп пример за паническо надплащане за играч. Клубните скаути определиха крилото като играч на стойност около 25 милиона паунда, но Юнайтед изпадна в паника в края на трансферния прозорец през лятото на 2022 г. и плати внушителните 82,2 милиона паунда, за да осъществи сделката с Аякс.

ГЛЕДАЙ ВИДЕОТО "🎥 ТРАНСФЕРИТЕ през ЯНУАРИ | Серу Гираси, Пауло Дибала, Ерик Максим Чупо-Мотинг, Майкъл Олисе":



Въпреки че някои хора споменаха, че е доста неудобно за клуба, че новият им изпълнителен директор е критикувал клуба в миналото, може да се разберат и обратните аргументи. Може би Манчестър Юнайтед се нуждае именно от някой, който може да артикулира по кристално ясен начин какво не е наред с клуба и да създаде план за възстановяването му.

Автобиографията на Омар Берада предполага, че той може да бъде точно този човек за "Червените дяволи".

ГЛЕДАЙ ВИДЕО "🎥 СТАНАХ ФЕН на Райън ГИГС | ФЕН ИНТЕРВЮ с ЖЕЛЬО ЖЕЛЕВ":

ПРОЧЕТИ СЪЩО И:

Последни новини