Имейлът беше копиран успешно!

НОВИНИ

Очаква се Манчестър Юнайтед да назначи Жан-Клод Блан за нов главен изпълнителен директор след напускането на Ричард Арнолд

Автор: tribunamanunited
Източник: TalkSport
492
Жан-Клод Блан е водещият претендент за поста нов изпълнителен директор на Манчестър Юнайтед според "talkSPORT".

От Юнайтед обявиха официално в сряда, че Ричард Арнолд ще напусне ръководния си пост.

Ричард Арнолд ще напусне ролята си на главен изпълнителен директор в Манчестър Юнайтед, преди Джим Ратклиф да купи дял в клуба
Манчестър Юнайтед потвърждава, че изпълнителният директор Ричард Арнолд е решил да се оттегли. Патрик Стюарт ще поеме поста временен главен изпълнителен директор, като Арнолд ще продължи да предоставя преходна подкрепа до края на декември. Напусканет...
Според "talkSPORT" шефът на INEOS сър Джим Ратклиф, който е готов да закупи 25 процента дял в клуба, е взел решението.

Патрик Стюарт ще стане временен изпълнителен директор на Юнайтед, като Арнолд ще напусне окончателно администрацията на "Олд Трафорд" до края на декември.


В резултат на това от Манчестър Юнайтед ще търсят заместник и Блан се очертава като потенциален кандидат за поста. Той е работил както за Пари Сен Жермен, така и за Ювентус, като също е нает от "INEOS", за да наблюдава тяхното спортно портфолио.

Сър Джим Ратклиф приготвя стотици милиони за Манчестър Юнайтед, след като закупи 25% от клуба
Сър Джим Ратклиф планира да инвестира още 300 милиона долара (245 милиона британски лири) от собствения си джоб в инфраструктурата на Манчестър Юнайтед, според съобщенията.

...
Блан е един от най-опитните ръководители и експерти по спортен маркетинг в Европа, като е заемал подобна роля по време на престоя си в ПСЖ. 60-годишният специалист беше и председател на Ювентус от октомври 2009 г. до месец май на следващата година.

Освен неговото назначение се очакват и редица други персонални промени, като хора от администрацията на "INEOS" се очаква да бъдат назначени на ръководни позиции в Манчестър Юнайтед през следващите месеци.

ГЛЕДАЙ ВИДЕО "Сър Джим Ратклиф СПАСИ Глейзърс | Шейх Джасим се оттегли":
ПРОЧЕТИ СЪЩО И:

Последни новини