Имейлът беше копиран успешно!

НОВИНИ

Появявиха се най-добрите моменти на Мейсън Маунт от победата на Ман Юнайтед с 1-0 над Лутън

Мейсън Маунт изглеждаше отлично, след като влезе срещу Лутън..
Автор: tribunamanunited
Източник: GiveMeSport
383
Би било честно да се каже, че лятното преминаване на Мейсън Маунт в Манчестър Юнайтед досега не върви по план. След като напусна клуба от детството си - Челси, за да премине при "Червените дяволи" в сделка на стойност от около 55 милиона паунда, имаше големи очаквания към играча да помогне да тима, който през миналата година завърши трети и се класира за Шампионска лига.

Хари Магуайър хвали „технически брилянтен“ съотборник след окуражаващо представяне
Хари Магуайър похвали партньора си в центъра на защитата Виктор Линдельоф след трудната победа на "Олд Трафорд" с 1-0 над борещия се за оцеляване Лутън Таун.

Виктор Линдельоф отбеляза победния гол в сблъсъка с Лутън Таун и решаващото попаден...
Но такъв положителен ефект в първоначалните му изяви на "Олд Трафорд" не се виждаше доскоро, като отборът на Ерик тен Хаг страда като цяло. По-специално Маунт не успя да се установи в новия си клуб и все още не е регистрирал гол или асистенция нито във Висшата лига, нито в Шампионската лига.


Напоследък дори бяха повдигнати въпроси защо англичанинът не започва повече мачове след знаковото си преместване от английската столица особено когато Юнайтед има нужда от подсилване в халфовата лоиния. Докато други играчи като Скот Мактоминей и Кристиан Ериксен получиха шансове в повечето мачове на Юнайтед да се опитат да обърнат нещата, Мейсън Маунт беше поставен на пейката в пет от последните шест мача, в които участва.

Оцени играчите тук ОЦЕНКИ ТУК -> Oценете всички футболисти и мениджъра Ерик тен Хаг в мача Манчестър Юнайтед 1-0 Лутън Таун

Вярно е, че халфът получи контузия на подколянното сухожилие, която затрудни началото на кариерата му в Юнайтед, като Маунт пропусна мачовете срещу Нотингам Форест, Арсенал, Брайтън и Бърнли. Но сега, след като се завърна в отбора, Тен Хаг призна преди съботния мач срещу Лутън, че англичанинът ще трябва да си върне мястото в отбора, като се има предвид, че други се представят доста добре в негово отсъствие.

Манчестър Юнайтед с ясно решение за бъдещето на 29-годишен ас на тима
Манчестър Юнайтед няма намерение да се разделя с Бруно Фернандеш.

29-годишният атакуващ халф е един от най-важните играчи за клуба и Ерик тен Хаг няма да позволи продажбата му през предстоящия зимен трансферен прозорец или през лятото на 202...
Въпреки това, ако Маунт е имал намерение да се върне в мислите за първия отбор на Тен Хаг срещу Лутън, той предостави отлично представяне в съботния мач във Висшата лига. За пореден път той бе използван като резерва, като мениджърът се насочи към новото си лятно попълнение, след като Ериксен получи удар в 44-ата минута.

Мейсън Маунт имаше ключово участие за гола на Юнайтед, когато центриране от ъглов удар беше изчистено от гостите и именно Маунт беше този, който беше на точното място, за да върне топката на границата на наказателното поле във владение на тима си, бързо я овладя и даде добър пас към Рашфорд, след чието центриране Виктор Линдельоф прониза стража на гостите. Този шанс за гол можеше да не се появи, ако не беше Мейсън Маунт.

Английският халф продължи да помага както в защитата, така и в атаката и приличаше повече на играча, за когото Юнайтед плати сериозна трансферна сума. Вижте част от изявите на Мейсън Маунт отдолу:

Да, това може да е само едно представяне срещу застрашен от изпадане отбор, но все пак дава на Маунт нещо, върху което той да надгражда. Тъй като клубният футбол сега е на пауза за международните мачове, англичанинът ще може да се съсредоточи върху тренировките и да се върне към най-доброто си състояние през следващите две седмици, тъй като мениджърът на Англия Гарет Саутгейт не го повика за предстоящите мачове на "Трите лъва" срещу Малта и Северна Македония.

Предстои да видим дали след паузата Ерик тен Хаг ще предпочете да заложи на Мейсън Маунт в мачовете срещу Евертън и Галатасарай от Висшата лига и Шампионска лига съответно.

ГЛЕДАЙТЕ ВИДЕО "ТРЯБВА ни НАПАДАТЕЛ | Манчестър Юнайтед 1-0 ЛУТЪН ТАУН | ФЕН РЕАКЦИЯ":
ПРОЧЕТИ СЪЩО И:

Последни новини