Имейлът беше копиран успешно!

ТРАНСФЕРИ

Признание на Пеп Гуардиола за Джони Еванс говори много след "изключителното" завръщане на играча в Манчестър Юнайтед

Автор: tribunamanunited
Източник: Mirror
748
Пеп Гуардиола се опита да привлече Джони Евънс в Манчестър Сити, но в крайна сметка сега северноирландският защитник вече впечатлява във втория си период за Манчестър Юнайтед след завръщането си.

Гласувай тук: Какви са вашите очаквания за мача Манчестър Юнайтед - Кристъл Палас от Висшата Лига???

Джони Еванс впечатли след завръщането си в Манчестър Юнайтед, но всичко можеше да е толкова различно за защитника, който почти подписа с Манчестър Сити преди шест години.

Оцени играчите тук ОЦЕНКИ ТУК -> Oценете всички футболисти и мениджъра Ерик тен Хаг в мача Манчестър Юнайтед 3-0 Кристъл Палас

Националът на Северна Ирландия – възпитаник на Юнайтед, който беше продаден от клуба преди осем години при Луис ван Гаал – впечатли шефа Ерик тен Хаг по време на предсезонната подготовка с отбора, преди да подпише договор с клуба в края на август.

35-годишният Евънс е ценен от Тен Хаг заради опита, който притежава, и отговаря на много изисквания за това, което Юнайтед искаше – играч с относително ниски изисквания, който няма да вдига шум около намалена си роля, без да компрометира бюджета на Юнайтед, като същевременно се чувства добре да играе на повече от една позиция отзад.




Договорът на централния защитник с Лестър изтече в края на миналия сезон, но преди да се присъедини към "лисиците", Еванс игра на високо ниво в Уест Бромич. Именно тогава Пеп се опита да подпише с Евънс през второто лято на Гуардиола начело, като офертата от 25 милиона паунда беше отклонена от Уест Бром.

Звездите на Манчестър Юнайтед взимат участие по казуса Джейдън Санчо и Ерик тен Хаг
Съотборниците на Джейдън Санчо от Манчестър Юнайтед го призоваха да се извини и да прекрати враждата си с мениджъра Ерик тен Хаг.

Колегите на Санчо от Юнайтед, включително триото от Англия Маркъс Рашфорд, Хари Магуайър и Люк Шоу, са го помол...


По-късно през същия сезон Сити подписа с Аймерик Лапорт от Атлетик Билбао в скъпоструваща сделка за £57 милиона. Този трансфер преустанови всякакви приказки за привличане на Еванс, който продължаваше да впечатлява за тима от графство Уест Мидландс.

По този повод тогава Пеп заяви следното: „Решихме да купим Лапорт, говорихме с него (Еванс) и бяхме близко, но не постигнахме сделка. Може би заради ситуацията с агента му, като след това решихме да похарчим повече пари, (също и) възрастта – Лапорт беше по-млад, това не беше лошо решение.“ Босът на Сити добави: „Не мисля, че ще се върнем (към Еванс отново)“.

Sportingwin banner


В крайна сметка Джони Еванс осъществи трансфер по посока Манчестър през лятото на 2023 г. като свободен агент и вторият му старт като играч на Юнайтед засега се оказва повече от обещаващ.

ГЛЕДАЙТЕ #ФЕНРЕАКЦИЯ след победата над Кристъл Палас в сряда, в 19:00 в канала в YouTube:
ПРОЧЕТИ СЪЩО И:

Последни новини