Имейлът беше копиран успешно!

НОВИНИ

Ричард Арнолд ще напусне ролята си на главен изпълнителен директор в Манчестър Юнайтед, преди Джим Ратклиф да купи дял в клуба

Автор: tribunamanunited
Източник: SkySports
521
Манчестър Юнайтед потвърждава, че изпълнителният директор Ричард Арнолд е решил да се оттегли. Патрик Стюарт ще поеме поста временен главен изпълнителен директор, като Арнолд ще продължи да предоставя преходна подкрепа до края на декември. Напускането му идва с наближаването на продажбата на миноритарен дял на сър Джим Ратклиф.

Сър Джим Ратклиф приготвя стотици милиони за Манчестър Юнайтед, след като закупи 25% от клуба
Сър Джим Ратклиф планира да инвестира още 300 милиона долара (245 милиона британски лири) от собствения си джоб в инфраструктурата на Манчестър Юнайтед, според съобщенията.

...
Арнолд ще напусне след само две години на поста, тъй като собствениците на Юнайтед финализират продажбата на миноритарен дял на милиардера от нефтохимическата индустрия сър Джим Ратклиф.


Той незабавно ще предостави оперативния контрол над клуба и ще бъде заменен като временен главен изпълнителен директор от Патрик Стюарт, който също ще запази ролята си на главен съветник.

Разтърсването в ръководството на Юнайтед идва броени дни, преди клубът да потвърди, че "INEOS Sports" на Ратклиф придобива 25 процента дял от клуба.

Сър Джим Ратклиф ще завърши придобиването на Манчестър Юнайтед до няколко седмици
Сър Джим Ратклиф е на път да завърши първия етап от придобиването на Манчестър Юнайтед до седмици и преди началото на новата година, съобщиха вътрешни източници пред "Football Insider".

...
Що се отнася до Ричар Арнолд, много специалисти го разкритикуваха през август, когато се разрази ситуацията с Мейсън Грийнууд. Тогава стана ясно, че тогавашният главен изпълнителен директор Арнолд първо е уведомил служителите в клуба начело с Ерик тен Хаг, че се планира реинтегриране на Грийнууд в състава, а дни по-късно се отметна от това си решение и направи завой на 360 градуса, обявявайки че играчът повече няма да играе за Юнайтед и ще се търсят други варианти за неговото бъдеще.

111523R.webp
( Източник снимка- Getty )


Едно е сигурно - Ричард Арнолд няма да липсва много на нито един фен на Манчестър Юнайтед, като опитите му да се хареса на привържениците удариха на камък.

„Глупав, лишен от кръв, наивен, мокър зад ушите клоун“ - така беше наречен изпълнителният директор на Ман Юнайтед Ричард Арнолд от бившия шеф на Кристъл Палас Саймън Джордан, който е водещ в сутрешната спортна програма "Talksport", след станалото известно заснемане на разкритията му за трансфери и изтичане на информация от съблекалнята от фенове в бирария в Чешир.

Оцени играчите тук ОЦЕНКИ ТУК -> Oценете всички футболисти и мениджъра Ерик тен Хаг в мача Манчестър Юнайтед 1-0 Лутън Таун Ясно е, че Ричард Арнолд беше просто поредната марионетка на Глейзърс, който смяташе, че една бира с феновете ще е достатъчна да му бъдат простени всичките грешни решения.

Очаква се Юнайтед да назначат нов главен изпълнителен директор, пред който ще стои един оснвен проблем - дали и как да върне Мейсън Грийнууд в състава, нещо, с което Ричард Арнолд не успя да се справи адекватно и което разгневи голяма част от феновете на Манчестър Юнайтед.

ГЛЕДАЙ ВИДЕО "НАКЪДЕ??? МЕЙСЪН ГРИЙНУУД повече няма да играе за Манчестър Юнайтед":
ПРОЧЕТИ СЪЩО И:

Последни новини