Имейлът беше копиран успешно!

НОВИНИ

Сър Джим Ратклиф има огромни планове за "Олд Трафорд"

Промяната ще е значителна за Манчестър Юнайтед като клуб
Автор: tribunamanunited
Източник: CaughtOffside
660
Потенциалният нов собственик на Манчестър Юнайтед сър Джим Ратклиф има големи планове за "Олд Трафорд", ако британският бизнесмен финализира сделката за закупуването на част от клуба от Висшата лига.

Гласувай тук: Какви са вашите очаквания за мача Шефилд Юнайтед - Манчестър Юнайтед от Висшата лига???

Главният изпълнителен директор на "INEOS" изглежда спечели надпреварата за придобиването на Ман Юнайтед, след като катарците – водени от шейх Джасим – оттеглиха офертата си през миналата седмица.

Фабрицио Романо с допълнителна информация за шейх Джасим и Манчестър Юнайтед
Сър Джим Ратклиф и шейх Джасим бяха водещите страни в процеса по наддаване през 2023 г., за да придобият Манчестър Юнайтед от семейство Глейзър, като и двамата направиха доста оферти през годината.

...


От своя страна, предложената от Ратклиф сделка е за закупуване на 25 процента от акциите на клуба от Висшата лига за 1,3 милиарда британски лири.

ГЛЕДАЙ ВИДЕО "Сър Джим Ратклиф СПАСИ Глейзърс | Шейх Джасим се оттегли | ВАЖНИ ТЕМИ": Официалното ратифициране на сделката се очакваше да се случи на срещата на борда на Манчестър Юнайтед в четвъртък, но решението на висшата йерархия на клуба засега се отлага.


Според "Sky Sports" англичанинът и неговият екип ще поемат контрола върху футболните операции в Юнайтед, като имат големи планове особено за "Олд Трафорд".

101023Old.webp
( Източник снимка- Getty )
Според "The Times", Ратклиф и "INEOS" планират да проучат как да преустроят "Олд Трафорд" до 90 000 места, увеличавайки сегашния му капацитет с почти 15 000 седалки. Това число със сигурност ше оглави заглавията в медиите, тъй като би поставило стадиона наравно с "Уембли" като капацитет.

Шейх Джасим се оттегля от надпреварата за закупуване на Манчестър Юнайтед от семейство Глейзър
Шейх Джасим бин Хамад ал-Тани информира собствениците на Манчестър Юнайтед, семейство Глейзър, че се оттегля от процеса за закупуване на клуба, считайки тяхната оценка за крайно нереалистична в сравнение с окончателната му оферта от над £5 милиарда.<...


Такова развитие би било голям удар за Манчестър Юнайтед, тъй като не само ще донесе повече приходи от мачовете, но и модерен "Олд Трафорд" ще има възможност да домакинства на повече концерти и събития.

В сегашното му състояние музикалните артисти пренебрегват стадиона на Юнайтед в полза на "Етихад Стейдиъм" на Манчестър Сити, въпреки че съоръжението има по-малък капацитет.

Sportingwin banner
Стадионът на Сити като цяло предлага по-добри съоръжения и обграждаща инфраструктура, но това може да се промени в бъдеще, ако плановете на сър Джим Ратклиф се осъществят.

ГЛЕДАЙ ВИДЕО "ВАЖНИ ТЕМИ | Трябва ли Ерик тен Хаг да остане мениджър на Манчестър Юнайтед?!?":
ПРОЧЕТИ СЪЩО И:

Последни новини