Имейлът беше копиран успешно!

НОВИНИ

Сър Джим Ратклиф ще завърши придобиването на Манчестър Юнайтед до няколко седмици

Автор: tribunamanunited
Източник: FootballInsider
790
Сър Джим Ратклиф е на път да завърши първия етап от придобиването на Манчестър Юнайтед до седмици и преди началото на новата година, съобщиха вътрешни източници пред "Football Insider".

Гласувай тук: Какви са вашите очаквания за мача Манчестър Юнайтед - Манчестър Сити от Висшата лига???

Британският милиардер вече е фаворитът за сключване на сделка със семейство Глейзър, след като шейх Джасим се оттегли от процеса по наддаването по-рано през този месец.

Трансферна цел на сър Джим Ратклиф би
Според различни инфомации за продажбата на Манчестър Юнайтед сър Джим Ратклиф ще придобие 25% дял от акциите на клуба и ще се стреми да поеме контрол най-вече върху спортните решения. Съответно един от първите му ходове се очаква да бъде да назначи с...
Последното предложение на Ратклиф е да придобие първоначален дял от 25 процента в клуба в сделка на стойност около £1,4 милиарда.


Както беше разкрито от "Football Insider", последната оферта на Ратклиф ще доведе до поемане на мажоритарния контрол над "Олд Трафорд" през 2026 г.

След първоначалното придобиване на 25% от клуба членовете на семейство Глейзър ще запазят правото си на глас в борда на директорите.

От Юнайтед в момента финализират подробностите по споразумението, преди инвестицията на Ратклиф да бъде официално обявена.

Сър Джим Ратклиф има огромни планове за
Потенциалният нов собственик на Манчестър Юнайтед сър Джим Ратклиф има големи планове за "Олд Трафорд", ако британският бизнесмен финализира сделката за закупуването на част от клуба от Висшата лига.

...
Счита се, че 71-годишният британец няма да има проблеми с преминаването на официалния тест за собствениците и директорите във Висшата лига.

Не съществуват и притеснения от Премиър лийг относно източниците на финансиране за Джим Ратклиф чрез "INEOS".

102723ji.webp
( Източник снимка- Getty)
След като окончателните подробности бъдат договорени от двете страни, процесът по придобиване се очаква да се ускори бързо и Ратклиф се очаква да стане част от борда на директорите на Юнайтед до края на годината.

Sportingwin banner
От "INEOS" заявиха знамеренията си да разширят и обновят "Олд Трафорд", след като поемат пълен контрол над клуба. Според "The Times" Ратклиф иска да разшири капацитета на стадиона до 90 000 места.

Сър Джим и неговата компания вече имат опит в това отношение, след като изградиха нов стадион за един от другите си клубове - швейцарския футболен отбор от Суперлигата - Лозана-Спорт, който вече играе мачовете си на новия си стадион - "Стад дьо ла Тюилиер", три години след началото на строителните работи по проекта.

102723jiSt.webp
( Източник снимка- Wiki)


102723jiSt2.webp
( Източник снимка- Ostadium.com)


Футболното съоръжение "Стад дьо ла Тюилиер" се намира в Лозана, Швейцария. Построено е между 2017 и 2020 г. за клуба ФК Лозана-Спорт и може да побере до 12 544 зрители на мач.

Разбира се, инвестиция и преустрояване на "Олд Трафорд" до 90 000 места е много по-сериозен проект и предстои да видим дали намеренията на сър Джим и "INEOS" ще се окажат сериозни.

ГЛЕДАЙТЕ ВИДЕОТО "Сър Джим Ратклиф СПАСИ Глейзърс | Шейх Джасим се оттегли | ВАЖНИ ТЕМИ":
ПРОЧЕТИ СЪЩО И:

Последни новини