Имейлът беше копиран успешно!

МНЕНИЯ

Уейн Рууни смята, че Манчестър Юнайтед е имал мениджър, който е бил по-добър тактически от сър Алекс Фъргюсън

Автор: tribunamanunited
9515
Уейн Рууни твърди, че един мениджър на Манчестър Юнайтед е бил по-тактически проницателен от сър Алекс Фъргюсън в миналото.

Халф, продаден от Ерик тен Хаг за сума, достигаща до £15,5 милиона, е спряган за национал на Англия
Бивш талант от академията на Манчестър Юнайтед може да бъде повикан за първия си мач за националния отбор на Англия.

...
Рууни, който има 559 мача за Манчестър Юнайтед, отбелязвайки 253 гола за клуба, всъщност е играл под ръководството на цели петима различни мениджъри на "Олд Трафорд".


Сър Алекс Фъргюсън беше негов шеф за най-дълъг период от време, но англичанинът също е играл за Дейвид Мойс, Райън Гигс, Луис ван Гаал и Жозе Моуриньо.

2212024w2.webp
Рууни игра най-много за сър Алекс ( Източник снимка- Getty )


След като се присъедини към Манчестър Юнайтед през 2004 г., Рууни напусна "Червените дяволи" през 2017 г. по време на мандата на Моуриньо, като се завърна в клуба от детството си - Евертън.

Гласувай тук: Какви е вашата прогноза за мача Манчестър Юнайтед - Фулъм от Висшата лига???

Разбира се, може да е изненада да чуем легендата на Юнайтед да твърди, че някой мениджър е превъзхождал Фъргюсън по какъвто и да било начин, като се има предвид, че английският нападател имаше много повече успехи под ръководството на шотландеца.

Единственото попълнение на Ралф Рангник за Ман Юнайтед най-накрая може да направи дебют, след като беше забелязан на тренировка
Единственото попълнение на Ралф Рангник в Манчестър Юнайтед най-накрая може да дебютира срещу Лутън в неделя, след като беше забелязан на тренировка на първия отбор.

...


Въпреки това, говорейки пред подкаста „Придържайте се към футбола“, Рууни заяви, че един от тези мениджъри на Ман Юнайтед всъщност е по-добър тактически от Фъргюсън.

Бившият нападател твърди, че Луис ван Гаал е бил изключително проницателен с тактиката си.

2212024w3.webp
Рууни беше в добри отношения с Ван Гаал ( Източник снимка- Getty )


Рууни припомни, че нидерландецът е поискал от него да играе малко по-различна роля от Фъргюсън, която изисква нападателят на Юнайтед да се включва много повече в разиграванията.

Звезда на Манчестър Юнайтед, сравняван с Меси и Марадона, вече е небелязан за продажба от сър Джим Ратклиф
Усещането около Манчестър Юнайтед през последното десетилетие е, че лошите трансфери на клуба са основната причина отборът да не се представя на желаното ниво нито във Висшата лига, нито в европейските турнири.

...


Говорейки в подкаста, Рууни каза следното: "Ако бях по-егоистичен, потенциално можех да вкарам много повече голове. Но аз просто исках да играя.. сър Алекс ми казваше, че трябва да остана отпред".

„Спомням си Луис ван Гаал, когато влезе (в съблекалнята), мислех, че тактически той е най-добрият, с когото съм работил, нещата извън терена бяха трудни за играчите (обаче) и как той работеше (с тях). Но си спомням как той влезе и каза, че иска неговият централен нападател да има 15 или 20 докосвания на мач“, коментира още легендата на Юнайтед.

2212024w.webp
Уейн Рууни е научил доста от Ван Гаал ( Източник снимка- Getty )


Разбира се, тези думи най-вероятно ще изненадат не един и двама фенове на Манчестър Юнайтед особено като се има предвид, че Ван Гаал спечели само една купа на ФА по време на престоя си в клуба.

Но те не трябва да се интерпретират в смисъл, че Фъргюсън е по-лош мениджър от Ван Гаал, а напротив - такическият елемент е само един от многото атрибути, които правят един мендижър наистина голям, а и това е само личното мнение на Рууни.

Алекс Фъргюсън беше известен именно с ефективното си управление на хора, нещо, с което Ван Гаал така и не можа да се справи начело на Манчестър Юнйатед.

ГЛЕДАЙ ВИДЕО "ХЬОЙЛУНД е ТОП НАПАДАТЕЛ 🇩🇰 | Лутън Таун 1-2 Манчестър Юнайтед | ФЕН РЕАКЦИЯ":

ПРОЧЕТИ СЪЩО И:

Последни новини