Имейлът беше копиран успешно!

МНЕНИЯ

Ваут Вегхорст „донесе повече полза“ за Манчестър Юнайтед от Кристиано Роналдо, твърди Гари Невил

Автор: tribunamanunited
Източник: Goal.com
780
Гари Невил призна, че Ваут Уегхорст „не е годен да върже обувките на Кристиано Роналдо“, но каза, че нападателят е „донесъл повече полза“ на Манчестър Юнайтед.

КАКВО СЕ СЛУЧИ? "Червените дяволи" се стремяха да подсилят атакуващите си редици по време на януарския трансферен прозорец, след като взеха решение да освободят португалската суперзвезда Роналдо като свободен агент през ноември 2022 г. Нидерландският национал Вегхорст беше привлечен с краткосрочен договор за наем, но 30-годишният фронтмен никога не изглеждаше като дългосрочно решение на продължаващите проблеми с номер 9 на "Олд Трафорд", като той регистрира само два гола в 19 изяви на терена.



КАКВО СЕ КАЗА? Роналдо допринесе повече за колективната кауза по време на престоя си в Манчестър, но Гари Невил заяви пред Sky Sports, че Вегхорст е помогнал повече за подобряване на резултатите: „Нарекох го заместник, защото Юнайтед не инвестира в нападател, който тимът искаше. Този експеримент трябва да спре, Вегхорст трябва да излезе от състава, това вече не може да продължава, причината, поради която той продължава да играе е, защото Роналдо вече не е в клуба. Виждате неговите 19 старта срещу 19-те старта на Роналдо. Вегхорст има 12 победи, четири равенства, три поражения, той отбеляза само два гола, но отборът отбеляза 37 гола, докато с Роналдо за 19 срещи като титуляр, тимът спечели три мача по-малко, завършиха наравно в три, загубиха още четири с него в отбора, като той отбеляза 11 гола, но самият отбор вкара само 23 пъти.. това са огромни разлики. Странното във футбола е да има играч, който не е достатъчно добър, за да бъде нападател на Манчестър Юнайтед, но е донесъл повече полза за отбора. Вярвам, че той (Роналдо) е най-великият играч на всички времена.”

( Източник снимка- tribunamanunited.com)


ГОЛЯМАТА КАРТИНА: Невил добави причините, поради които Вегхорст, който помогна на Юнайтед за спечелването на купата от Карабао Къп през този сезон, продължава да фигурира на челно място в плановете на Ерик тен Хаг въпреки липсата на краен продукт: „Мисля, че в крайна сметка причината, поради която (Ерик тен Хаг) се отказа от Роналдо, беше поради статистиката.. мисля, че е ясно, че Вегхорст не е годен да завърже обувките на Роналдо, но това са очевидни статистики, като се има предвид, че и двамата играеха с едни и същи съотборници за този период.. той (Вегхорст) беше наистина слаб в неделя, не трябваше да е в игра, като причината той да е там е заради тези статистики.“

КАКВО СЛЕДВА? Очаква се Юнайтед да похарчи много пари за друг доказан нападател през следващия трансферен прозорец, като "Червените дяволи" са силно свързани с талисмана на Тотнъм Хари Кейн и сензацията на Наполи Виктор Осимхен.

Гледайте видеото "ТРАНСФЕРИТЕ" за още информация за потенциалните покупки на Манчестър Юнайтед през лятото:

ПРОЧЕТИ СЪЩО И:

Последни новини