Имейлът беше копиран успешно!

НОВИНИ

Защитник, продаден от Солскяер за 2 милиона паунда, стана „сенатор“ на най-добрата защита в Европа

Автор: tribunamanunited
1256
В последно време Матео Дармиан се представя много силно за Интер и се превърна в постояен избор за треньора на "нерадзурите" Симоне Индзаги.

Сър Джим Ратклиф готов да осъществи трансфер за £75 милиона, независимо от уволнението на Тен Хаг
От Манчестър Юнайтед вече са се спряли на трансферна цел №1 за лятото след намесата на сър Джим Ратклиф, а два доклада разкриват ролята на Ерик тен Хаг, както и колко точно възнамеряват да предложат "Червените дяволи" за подписа на играча.

<...


Когато Матео Дармиан подписа с Интер Милано през октомври 2020 г., никой не беше впечатлен от този трансфер. По-вероятно е да намерите невярващи фенове на Манчестър Юнайтед, които искат да видят със собствените си очи как човекът, който изпадна в немилост при Жозе Моуриньо, а впоследствие беше продаден при Оле Гунар Солскяер, си е осигурил нов трансфер в топ европейски клуб.

3.13.2024OleM.webp
Матео Дармиан беше привлечен в Юнайтед от Луис ван Гаал за 18 мил. евро от Торино ( Източник снимка- Getty )


Идването в Милано на 30-годишния Дармиан на цена от 3,3 милиона евро от кандидатите за изпадане Парма дойде като малка утеха и за феновете на Интер, които тогава бяха особено притеснени за финансовото бъдеще на клуба.

Няма връщане назад за играч на Манчестър Юнайтед, ако Ерик тен Хаг остане в клуба и през следващия сезон
Бъдещето на Джейдън Санчо отново е на кръстопът на фона на твърденията, че той ще отхвърли шанса да играе за Манчестър Юнайтед отново, ако Ерик тен Хаг остане начело, докато зад кулисите също се работи по „таен“ план за летен трансфер на играча, спор...


Четири години по-късно Дармиан записа своя 150-ти мач за клуба и е ключова фигура за най-добрата защита в Европа. В момента Интер е сигурен фаворит за Скудетото и е допуснал само 13 гола през целия сезон в лигата, по-малко от всеки друг отбор в петте най-добри първеснтва в Европа, като никой защитник не е играл повече минути за тима от Дармиан.

3.13.2024OleM2.webp
Дармиан е на висоата през този сезон за Интер ( Източник снимка- Getty )


Бившият играч на "Червените дяволи" блести за нерадзурите не само с футболните си способности обаче. В Италия наричат висшите фигури в съблекалнята „сенатори“ и Дармиан със сигурност е станал такъв в Интер.

„Той има страхотно ниво на внимание [към детайлите] и точно това оценявам в него“, казва Матия Заноти, един от високо оценяваните младежи на Интер. „Наистина виждам себе си в него“.

И във времена на нужда за Интер – когато Милан Шкриняр беше лишен от капитанството и след това се нуждаеше от операция на гърба.. или когато Дензъл Дъмфрис се завърна от Катар с контузия – Дармиан беше човекът, който трябваше да го покрие, играейки на каквато и да е позиция, която се изискваше при заместването на двамата доста различни играчи.

Манчестър Юнайтед се „очаква да блокира“ Мейсън Грийнууд от предсезонното лятно турне
Ман Юнайтед са готови да попречат на Мейсън Грийнууд да тръгне на предсезонно турне през това лято заедно с тима, ако приемем, че той все още е в клуба по това време.

...


Вече на 34 г., Матео Дармиан има изиграни 34 мача за бъдещия шампион на Италия през този сезон, като има 1 отбелязан гол и 2 асистенции на сметката си.

Що се отнася до Манчестър Юнайтед, феноте само могат да се питат защо през далечната вече 2019 г. от клуба си позволиха да продадат за сума от около 2 милиона паунда бранителя, който може да играе и като централен защитник, и като десен бек, когато Дармиан беше все още млад и в разцвета на силите си, особено на фона на текущия сезон, в който контузиите на защитниците на тима се оказаха най-сериозният проблем за мениджъра на тима Ерик тен Хаг.

ГЛЕДАЙ ВИДЕО "ТРИ точки с ДВЕ дузпи | Манчестър Юнайтед 2-0 Евертън | ФЕН РЕАКЦИЯ":

ПРОЧЕТИ СЪЩО И:

Последни новини