Имейлът беше копиран успешно!

НОВИНИ

Защо Юрген Клоп отказа на Манчестър Юнайтед два пъти след обаждане от сър Алекс Фъргюсън и избра Ливърпул

Автор: tribunamanunited
1420
Преди доста години Ливърпул можеше да пропусне феноменалната важност да привлече Юрген Клоп за свой мениджър, но тогава сър Алекс Фъргюсън не успя да използва влиянието си в полза на Манчестър Юнайтед.

Жозе Моуриньо отново се оказа прав за играч на Манчестър Юнайтед шест години по-късно
Манчестър Юнайтед разви няколко млади играча през последните няколко години, като един от тях е португалецът Диого Далот.

...


"Не съм чул за истинска оферта. Но ако е имала такава, нямаше как да го направя. Първо трябваше да си свърша работата в Дортмунд и след това да мисля за други неща. Може би това не е умно, но това е моят начин", коментира тогава във връзка с предполагаемия интерес от Манчестър Юнайтед германецът.


Десет години след като Дейвид Мойс беше уволнен, феновете на Манчестър Юнайтед все още се чудят какво би било, ако клубът беше избрал друг мениджър. Същото биха направили и верните привърженици на Ливърпул, макар и с контрастиращи емоции.

Гласувай тук: Какви са вашите очаквания за мача Астън Вила - Манчестър Юнайтед от Висшата лига???

Някои казват, че всеки, който беше поел поста от сър Алекс Фъргюсън, щеше да изпитва трудности независимо колко добър мениджър е той. Но има няколко имена, които карат хората да се замислят.

„Трябваше да се присъединя към Ман Юнайтед, след като сър Алекс ми се обади, но послушах жена си“, признава световен шампион с Франция
Бившата звезда на Арсенал и Челси Емануел Пети заяви, че е щял да се присъедини към Манчестър Юнайтед, ако не е била съпругата му.

...


Фъргюсън избра Мойс да "поеме кормилото" на "Олд Трафорд", след като шотландецът се пенсионира след 26 години начело. Но той също така беше хвърлил око на Юрген Клоп, преди последния да стане легенда на Ливърпул.

Оцени играчите тук ОЦЕНКИ ТУК -> Oценете всички футболисти и мениджъра Ерик тен Хаг в мача Манчестър Юнайтед 3-0 Уест Хем 4.2.2024

Клоп правеше фурор със своя „хеви метъл“ футбол в Борусия Дортмунд, спечелвайки две титли в лигата. Но той не беше готов да си тръгне, след като все още имаше толкова много работа за вършене. Германецът дори е разговарял с Фъргюсън относно пенсионирането на шотландеца, като в този разговор е дал да се разбере, че не е заинтересован от позицията.

Сър Алекс Фъргюсън каза на Жозе Моуриньо да привлече един играч в Ман Юнайтед, но той пренебрегна съвета му
Жозе Моуриньо пренебрегна препоръката на сър Алекс Фъргюсън да привлече Деле Али в Манчестър Юнайтед.

...


„Говорихме“, заяви Клоп за срещата им през април 2013 г. „Не говорихме дълго, но за мен беше много. Беше голяма чест – целият разговор, честно казано. Но не можех да си тръгна от Дортмунд".

„През април сме и сме в средата на планирането за следващия сезон. Чакате този играч и този играч, които идват (през лятото), но след това вече (вие самият) не сте там? Това не работи. Не и в моя живот", коментира още тогава Клоп.

2.11.2024J23.webp
Сър Алекс разговаря с Клоп, докато германецът все още беше в Дортмунд ( Източник снимка- Getty )


„Може би той (сър Алекс) е най-великият за всички времена – Джон Ленън на футбола. От моя страна има голямо уважение. Това, което е постигнал, не е лесно за друг мениджър“, завърши Юрген Клоп.

ГЛЕДАЙ ВИДЕО "НОВО ЗРЕЛИЩЕ?!? | Астън Вила - Манчестър Юнайтед | ПРЕДИ МАЧА":



След като Мойс беше уволнен след само 10 месеца начело на Юнайтед, Юрген Клоп отново стана фаворит за поста заедно с треньора на Холандия Луис Ван Гаал, мениджъра на Атлетико Мадрид Диего Симеоне и треньора на Пари Сен Жермен Лоран Блан.

Юнайтед тогава отново поиска да привлече Клоп, но им беше казано, че германският специалист иска да спази договора си с клуба от "Сигнал Идуна Парк". Още преди да се сбогуват с Мойс, Ед Уудуърд излетя за Дортмунд, за да се срещне с Клоп и да се опита да го убеди да поеме Юнайтед. Но не проработи.

2.11.2024J2.webp
Юрген Клоп избра Ливърпул ( Източник снимка- Getty )


„Краткият мандат на Дейвид Мойс на "Олд Трафорд" беше към края си и Клоп беше фаворитът на Юнайтед да го замести, за да върне усещането за приключение в играта на "Червените дяволи", пише Рафаел Хонигщайн в биографията си за Клоп.

„Уудуърд заяви на Клоп, че "Театърът на мечтите" е „като версия за възрастни на Дисниленд“, митично място, където, както подсказва прякорът, забавленията са от световна класа и мечтите се сбъдват. Клоп не беше напълно убеден от това рекламно предложение — намери го за малко „несекси“, както е казал на свой приятел, но и той не отхвърли предложението веднага.“, пише още Хонигщайн.

2.11.2024J2334.webp
Ed Уудуърд се опита да убеди Клоп да дойде на "Олд Трафорд" ( Източник снимка- Getty )


Манчестър Юнайтед наистина искаше Клоп да се присъедини към клуба, но той реши да остане в Дортмунд, защото чувстваше силна връзка в клуба. "Ман Юнайтед е страхотен клуб и се чувствам много близък с техните прекрасни фенове", коментира тогава Клоп. "Но моят ангажимент към Борусия Дортмунд и хората е непречупим."

Юрген Клоп в крайна сметка избра Ливърпул през 2015 г., а в края на настоящия сезон напуска клуба с подобни емоции, с каквито се раздели с Борусия Дормунт тогава. А феновете на Юнайтед може само да мислят и да разсъждават какво би било, ако германецът беше избрал "Олд Трафорд" пред "Анфийлд".

ГЛЕДАЙ ВИДЕО "ГАРНАЧО МАЧКА | Манчестър Юнайтед 3-0 Уест Хем | ФЕН РЕАКЦИЯ":

ПРОЧЕТИ СЪЩО И:

Последни новини