Имейлът беше копиран успешно!

НОВИНИ

Ерик тен Хаг пренебрегна съвета на сър Алекс Фъргюсън и задвижи плана за трансфер на топ нападател в Манчестър Юнайтед

Манчестър Юнайтед продължава с опитите си да подпише Хари Кейн от Тотнъм през това лято, докато Ерик тен Хаг се отдалечава от основния принцип на сър Алекс Фъргюсън
Автор: tribunamanunited
Източник: Mirror.co.uk
2180
Манчестър Юнайтед засилва преследването на Хари Кейн, стремейки се да подпише с първото си попълнение от Тотнъм след Димитър Бербатов преди 15 години.

Мениджърът на Юнайтед Ерик тен Хаг е твърд в решението си да привлече централен нападател на Олд Трафорд и както изглежда той е на мнение, че капитанът на Англия е точният човек. Фронтменът на Спърс все пак ще бъде на пазара, като договорът му изтича през лятото на 2024 г., след поредната кампания на разочарование за клуба от Северен Лондон.



29-годишният нападател на Спърс Кейн е на върха в списъка с цели на Тен Хаг, но клубът е наясно, че собственикът на Тотнъм Даниел Леви е труден преговарящ и клубът се опасява да не бъде въвлечен в продължителна трансферна сага, подобна на тази, в която участваха за полузащитника на Барселона Френки де Йонг миналата година.

Гласувай тук: Какви са вашите очаквания за мача Тотнъм - Манчестър Юнайтед от Висшата Лига???

Юнайтед не е подписвал с играч от Спърс след българския нападател Бербатов през лятото на 2008 г. Това се случи две години след като Майкъл Карик направи същия ход. Преместването на Бербатов обаче се проточи до края на летния трансферен прозорец.

Това накара тогавашния бос на Юнайтед сър Алекс Фъргюсън и бившия главен изпълнителен директор Дейвид Гил да се закълнат, че никога повече няма да работят с клуба от северен Лондон. Това е обещание, което те спазиха, докато и двамата не напуснаха Юнайтед през лятото на 2013 г., като в десетилетието оттогава също нямаше преки бизнес контакти между двете страни.

Юнайтед обаче трябва да подпише с централен нападател това лято и продължава с опита си да привлече Хари Кейн, съобщава Telegraph. Това е голямо отстъпление от позицията на Фъргюсън - клубът да не се опитва да привлича играчи от Тотнъм.

Манчестър Юнайтед

Манчестър Юнайтед „подготвя няколко големи трансфера“ на фона на все по-вероятно придобиване на клуба от Шейх Джасим

Манчестър Юнайтед се готви да направи няколко големи трансфера, ако шейх Джасим успее да придобие клуба, според съобщенията в медиите. Червените дяволи са собственост на Глейзър от 2005 г., които въпреки че са готови да продадат клуба и да опаковат куфарите си, все още има вероятност да останат като мажоритарни собственици на клуба...


Ваут Вегхорст напуска Олд Трафорд в края на кампанията, когато договорът му за наем изтича, като освен това се счита, че Юнайтед ще изслуша евентуалните оферти за Антони Марсиал. Единственият друг опитен нападател в мъжкия състав на клуба е Маркъс Рашфорд, който обаче предпочита да играе отляво.

Манчестър Юнайтед има алтернативни опции за атаката на тима, ако не успее да подпише с Хари Кейн. Смята се, че нападателят на Наполи Виктор Осимхен е ключова цел това лято, но цената на нигериеца може да се окаже прекомерна. Клубът се възхищава и на нападателя на Бенфика Гонсало Рамос, а също и на Мохамед Кудус, на когото Тен Хаг беше треньор в Аякс.

Юнайтед се обърна и към Аталанта във връзка с интереса си към нападателя Расмус Хьойлунд. Датският национал се радва на впечатляваща дебютна кампания в Серия А и Червените дяволи следят ситуацията му.

Гледайте видеото ПРЕДИ МАЧА със Спърс с гост Марин Маринов от Тотнъм отдолу:

ПРОЧЕТИ СЪЩО И:

Последни новини