Имейлът беше копиран успешно!

НОВИНИ

„Най-добрият играч в света“ фигурира в удивителен списък от 10 играчи, потенциални цели на Манчестър Юнайтед

Шейх Джасим планира горещо трансферно лято на Олд Трафорд
Автор: tribunamanunited
Източник: TeamTalk
2341
Съобщава се, че Манчестър Юнайтед ще се радва на най-големия летен трансферен прозорец в своята история, ако катарската група на шейх Джасим бъде посочена като предпочитан кандидат за закупуване на клуба.



"Червените дяволи" скоро ще бъдат под контрола на нови собственици, след като силно оклеветените Глейзърс решиха да пуснат клуба за продажба. Тяхното царуване – което датира от 2005 г. – беше обект на множество протести от гневни фенове.

Манчестър Юнайтед
Според различни сведения Манчестър Юнайтед се е насочил към нападателя на Аталанта Расмус Хьойлунд, въпреки че той може да струва около £60 милиона паунда на клуба.

...


Но сега настъпва светла нова ера, след като Глейзърс са готови да продадат клуба и потенциално никога повече да не бъдат видени на Олд Трафорд.

Въпреки това те ще направят невероятна печалба върху £790-те милиона паунда, платени от Малкълм Глейзър преди 18 години. С неговото споминаване през 2014 г. мажоритарният контрол върху клуба премина към синовете му Джоел и Аврам.

Както е известно, те търсят £6 милиарда паунда от кандидатите да закупят клуба.

След дълъг и сложен процес се очертаха двама основни претенденти.

На първо място е шейх Джасим и неговите катарски поддръжници. Смята се, че те са предложили на Глейзър цена близка до £6 милиарда. Освен това те планират да изчистят дълговете на клуба от £750 милиона паунда и също така имат амбициозни планове за по-нататъшно преустройство на Олд Трафорд и околностите.

Sportingwin banner
Но тази оферта се съревновава със сър Джим Ратклиф и INEOS, които биха могли да имат надмощие, като предложат и позволят на Глейзърс да запазят миноритарен дял в клуба.

Решението за предпочитания кандидат предстои да бъде обявено от Raine Group, която консултира и управлява придобиването.

Гласувай тук: Какви са вашите очаквания за мача Манчестър Юнайтед - Фулъм от Висшата Лига???

Перспективите пред Ратклиф обаче претърпяха сериозен спад през последните 10 дни след поредица от критики. Повечето от тях са съсредоточени около управлението на INEOS на другия им клуб, Ница, където Ратклиф не успя да изпълни редица предварително заявени обещания.

В същото време се твърди, че шейх Джасим ще се насочи към 10 големи звезди, ако успее да придобие Манчестър Юнайтед.

Първо, катарците планират да премахнат плановете на Ерик тен Хаг за въвеждане на таван на заплатата от £200 000 паунда на седмица. Босът на Юнайтед смяташе, че ограничението е необходимо, за да предотврати завистта сред своите играчи.

Решението обаче беше подложено на сериозни критики, като Гари Невил е на мнение, че това ще попречи на Юнайтед да привлече най-големите звезди в играта.

Съобщава се, че шейхът е готов да напише празен чек, за да подпише със звезда на Реал Мадрид Федерико Валверде, който се оценява на около 100 милиона евро.

Манчестър Юнайтед
( Източник снимка- Getty )
Това идва на фона на нови твърдения, че Килиан Мбапе и Неймар също са потенциална мишена, като първият е считан от мнозина за "най-добрият играч в Света".

И изглежда Юнайтед ще трябва да свикне, че отборът отново е свързан с някои от най-големите имена в играта.

Според различни съобщения в Испания, Шейх Джасим е готов да финансира още апетитни сделки през това лято. И се твърди, че той има списък с 10 имена, за да превърне Юнайтед отново в сериозни претенденти за най-големите трофеи.

На първо място са нападателите, като желанието на Тен Хаг да подпише с нов централен нападател е много добре документирано.

Краткият списък е оглавен от Хари Кейн и Виктор Осимхен, а Душан Влахович от Ювентус е резервен вариант.

За своя нападател Наполи ще трябва да получи огромна сума, ако реши да се раздели с него. Наистина, последните доклади твърдят, че президентът Аурелио Де Лаурентис е сложил непосилната за много отбори цена от €150 милиона евро (£132 милиона паунда) на нигериеца.

Манчестър Юнайтед
( Източник снимка- Getty )


Освен това Осимхен може да не е единствената звезда, която ше напусне Наполи в посока Манчестър Юнайтед, ако Шейх Джасим постигне своето.

Манчестър Юнайтед има интерес и към желаното от много клубове в Европа крило Хвича Кварацкхелия, считан за един от най-перспективните играчи на поста си.

Резервен вариант на грузинеца е Кингсли Коман от Байерн Мюнхен.

По отношение на подсилването в средата на терена, Шейх Джасим има предвид три цели, започвайки с Френки де Йонг.

Изкушаването на нидерландеца далеч от Барселона се оказа дълго и безплодно начинание през миналото лято. Ситуацията може да бъде подобна и този път, въпреки необходимостта на Барселона да генерира около 200 милиона евро.

Съобщава се, че като алтернативи клубът разглежда Адриен Рабио и Алексис Мак Алистър. От триото сделката за Рабио изглежда най-лесна, като се има предвид, че договорът му с Ювентус изтича след няколко седмици.

От друга страна, Мак Алистър изглежда все по-вероятно да подпише с Ливърпул.

Съобщава се също, че Манчестър Юнайтед има две конкретни цели, за да укрепи защитата си. Клубът разглежда като опции Роналд Араухо от Барселона и друг играч от Наполи в лицето на Ким Мин-Дже.

Южнокорейската звезда Ким има клауза за напускане на стойност 50 милиона евро, която влиза в сила от 1 юли. А докладите твърдят, че Юнайтед е готов да плати дори повече, за да приключи с привличането му по-рано.

Така или иначе, клубът е готов за изключително натоварено лято, ако групата на шейх Джасим успее в стремежа си да купи клуба.
ПРОЧЕТИ СЪЩО И:

Последни новини