Имейлът беше копиран успешно!

НОВИНИ

Придобиването на Манчестър Юнайтед: желанието на Гари Невил май ще се сбъдне, Глейзър са близо до финално решение за продажба

Глейзър задвижват процеса за придобиването на Манчестър Юнайтед до трети кръг на наддаване и се насочват към пълна продажба, което би зарадвало бившия капитан на клуба Гари Невил
Автор: tribunamanunited
Източник: Mirror.co.uk
1205
Твърди се, че собствениците на Манчестър Юнайтед, Глейзър, са вече настроени по-скоро за пълна продажба, отколкото за миноритарна инвестиция в клуба.

В момента американците претеглят бъдещето си на "Олд Трафорд" след почти две десетилетия начело. Както е известно, започна процес на придобиване на клуба, който се управлява от Raine Group, които помогнаха за улесняването на продажбата на Челси през миналото лятото.



Фамилията Глейзър остават изключително непопулярни сред феновете, които отчаяно искат те да напуснат, след като години наред са извличали дивиденти от клуба. Съществуваше страх, че миноритарен инвеститор би могъл да осигури необходимата им финансова инжекция, като същевременно да им позволи да запазят контрола над клуба.

( Източник снимка- Getty )


Сега обаче, според Daily Mail, пълната продажба изглежда все по-вероятна. Опциите за миноритарни инвестиции обаче остават в процеса, заедно с пълните оферти за придобиване, подадени от хора като собственика на Ineos сър Джим Ратклиф и катарския бизнесмен шейх Джасим Бин Хамад Ал Тани.

( Източник снимка- The Mirror )


Гари Невил преди време възрази срещу миноритарен инвеститор в клуба, предупреждавайки за щетите, които такъв инвеститор би могъл да причини. Той каза пред Overlap: „Стратегическа инвестиция – нещо, което FSG споменава в Ливърпул – това означава, че в крайна сметка изкупувате част от дела на семейството и оставяте Джоел и Аврам в ръководството.

„Но това, което Джоел и Аврам ще запазят, е управлението и контрола върху клуба – това е кошмарен сценарий. Всеки инвеститор, който придобие миноритарен дял, ще бъде много непопулярен и брандът ще бъде накърнен.“

Пол Скоулс каза на Ерик тен Хаг как да спести 100 милиона британски лири за летни трансфери

Манчестър Юнайтед потенциално може да спести £100 милиона паунда през лятото, които биха могли да бъдат използвани за входящи трансфери, ако се вслушат в съвета на Пол Скоулс. Ерик тен Хаг е готов да продължи реконструкцията на тима си в края на сезо...
Наддаването за Манчестър Юнайтед сега ще навлезе в своя трети последен кръг, като потенциалните купувачи ще подадат най-добрата си оферта до края на месеца. Има нарастващо убеждение, че Глейзър все още не са получили желаната цена, но това може да е трудно за постигане предвид инвестициите, необходими в Манчестър.

Олд Трафорд и тренировъчната база на клуба Карингтън бяха пренебрегвани от години и вече не отговарят на стандарта, очакван от топ европейски клуб. Последните финансови данни също хвърлиха светлина върху дълговете на клуба.

Невил се подигра със семейство Глейзър и последния кръг на наддавания в социалните медии: „Извеждането на 3-ти кръг е просто липса на класа. Пазарът очевидно не им е дал отговора, който искат! Сякаш са сключили пакт помежду си, че няма да продадат за по-малко от £1 милиард за всеки член на семейството (5 от тях). Ако останат след всичко това, ще бъде наистина токсично!".

ПРОЧЕТИ СЪЩО И:

Последни новини