Имейлът беше копиран успешно!

НОВИНИ

Катарският шейх Джасим подаде късна оферта от £5,5 млрд. паунда за закупуването на Манчестър Юнайтед

Автор: tribunamanunited
Източник: Guardian
852
Шейх Джасим бин Хамад ал-Тани направи драматична четвърта оферта за Манчестър Юнайтед, с подобрени финансови параметри от не повече от £5,5 милиарда, която включва изчистване на дълга от £1 милиард паунда и създаване на фонд за инвестиции единствено в клуба и местната общност.



Изминаха повече от две седмици, откакто шейх Джасим и сър Джим Ратклиф, собственикът на Ineos, подадоха уж окончателните оферти за Манчестър Юнайтед. Предложението на катарския банкер тогава беше близо £5 милиарда паунда за 100% от клуба, докато това на Ратклиф целеше придобиване на дял от малко над 50%, оставяйки Аврам и Джоел Глейзър, които колективно притежават мажоритарен дял, с 20 % от клуба след евентуалната продажба.

Манчестър Юнайтед
The Times подкрепя съобщението на The Sun от по-рано през седмицата, че сър Джим Ратклиф е фаворит за придобиването на Манчестър Юнайтед, като същевременно предоставя нови подробности по темата.



Според Guardian сериозното намерение на Шейх Джасим да стане следващият собственик на Юнайтед го е накарало да увеличи офертата си с около £500 милиона паунда, като същевременно изчисти дълга и създаде специален фонд единствено за клуба и местната общност. С това си действие шейхът се стреми да стане предпочитания кандидат за Глейзърс. Семейството първоначално оцени клуба на £6 милиарда, след като той беше пуснат на пазара.

banner


Не е ясно дали Ратклиф, един от най-богатите хора във Великобритания и също собственик на френския клуб Ница, ще отговори с нова финансова оферта на това предизвикателство от шейх Джасим.

Според Guardian същестува и трети вариант, при който един или повече от братята Глейзърс запазват дяловете си, като американските фирми Elliott Investment Management и Carlyle Group предлагат да закупят миноритарен дял от акциите на клуба.

Все пак този последен сценарий изглежда много малко вероятен.

ПРОЧЕТИ СЪЩО И:

Последни новини