Имейлът беше копиран успешно!

ТРАНСФЕРИ

Сър Джим Ратклиф започва „последни преговори за придобиване“ на Манчестър Юнайтед, докато банков фалит застрашава офертата на шейх Джасим

Съобщава се, че сър Джим Ратклиф е все по-близо до победата в надпреварата за закупуване на Манчестър Юнайтед
Автор: tribunamanunited
Източник: UnitedinFocus
1380
The Times подкрепя съобщението на The Sun от по-рано през седмицата, че сър Джим Ратклиф е фаворит за придобиването на Манчестър Юнайтед, като същевременно предоставя нови подробности по темата.



Твърди се, че Ратклиф и Ineos се „приближават“ до закупуване на Юнайтед и са готови да започнат последни разговори с Глейзърс.

В доклада се посочва, че преговорите за уточняване на окончателните условия на сделката може да отнемат седмици поради усложнения, касаещи видовете акции А и B.

Манчестър Юнайтед
Феновете на Манчестър Юнайтед не са били по-близо до узнаването на това как ще се реши занапред продажбата на клуба.

Крайният срок за офертите от третия кръг изтече в края на април, като шейх Джасим бин Хамад Ал Тани и сър Джим Ратклиф оста...


В същото време съперникът на Ратклиф Шейх Джасим не се е отказал и все още може да предостави по-добра оферта. В момента обаче той изостава от сър Джим Ратклиф.

Гласувай тук: Какви са вашите очаквания за мача Манчестър Юнайтед - Улвърхемптън от Висшата Лига???

banner


Офертата на Ineos е на стойност близо £6 милиарда паунда, докато офертата на шейх Джасим е по-малко от £5 милиарда паунда. Контактът между Ал Тани и Рейн Груп е описан като „минимален“.

Манчестър Юнайтед
( Източник снимка- Getty)


Причината за по-ниската оферта се приписва от The Times на колапса на швейцарската банка Credit Suisse през март, който според съобщенията е струвал милиарди на катарските акционери.

Твърди се, че това „сериозно е подкопало“ офертата на шейх Джасим за клуба, което прави предложението на сър Джим Ратклиф предпочитано от Глейзърс.

И все пак The Mail съобщава, че Шейх Джасим все още обмисля късна „оферта в 11 часа“.

Докато планът на Ратклиф включва Глейзърс първоначално да останат като миноритарни инвеститори, споразумението между двете страни ще включва задължителна оферта за закупуване на останалите им акции на по-късен етап.

ГЛЕДАЙТЕ лайфа довечера след мача в 19:15 часа:

ПРОЧЕТИ СЪЩО И:

Последни новини