Имейлът беше копиран успешно!

НОВИНИ

Шейх Джасим „стана предпочитан кандидат на Глейзърс“ за придобиването на Манчестър Юнайтед

Процесът по придобиването на Манчестър Юнайтед продължава, докато Глейзърс претеглят възможностите си относно продажбата на клуба
Автор: tribunamanunited
Източник: MEN
815
Феновете на Манчестър Юнайтед не са били по-близо до узнаването на това как ще се реши занапред проджажбата на клуба.

Крайният срок за офертите от третия кръг изтече в края на април, като шейх Джасим бин Хамад Ал Тани и сър Джим Ратклиф останаха в разговора, докато Глейзърс все още не са решили кой е предпочитаният от тях кандидат.



След протестите преди победата над Астън Вила, привържениците на Юнайтед вече губят търпение и според актуалните съобщения настоящите собственици на Червените може би са склонни да предпочетат офертата на Шейх Джасим.

Манчестър Юнайтед
От Манчестър Юнайтед са готови да платят големи пари за бранител, който наскоро спечели титлата в Италия, в опит да подсилят защитната си линия...


banner
Говорейки пред Daily Express, експертът по футболни финанси д-р Дан Плъмли твърди, че Глейзър ще предпочетат по-голямата оферта, която в момента е на Шейх Джасим. „Мисля, че винаги решаващият фактор са просто парите“, обясни той.

Гласувай тук: Какви са вашите очаквания за мача Манчестър Юнайтед - Улвърхемптън от Висшата Лига???

„Може да не е най-добрата оферта на масата, но леко предпочитаната ще бъде тази оферта с най-добрите финанси зад нея. Ако това е цената (£5/6 млрд.), която Глейзър искат или на която поне са готови да продадат, просто мисля, че офертата на Катар вероятно е малко по-предпочитана в момента, защото е за пълно придобиване (на клуба).

„Също така, чрез връзките на този потенциален нов собственик (Ал Тани), вие знаете, че можете да получите достъп до средства по-нататък, за да изградите клуба, защото трябва да развиете инфраструктурата, трябва да обезпечите развитието на отбора и т.н. Т.е. не само цената за придобиване е важна, но и всички останали неща, които идват с нея, така че имам чувството, че това има най-голямо влияние."

Според ESPN най-известните играчи на Юнайтед от най-успешните отбори на клуба ще получат шанса да се завърнат на Олд Трафорд във важни роли, ако офертата на Шейх Джасим бъде приета. Подобен ход би отворил вратата за играчи от носителите на требъла на Юнайтед от 1999 г., както и водещи фигури от тима, спечелил Шампионската лига през 2008 г., да представляват клуба на различни нива.

Манчестър Юнайтед
(Източник снимка- The US Sun)
Изданието твърди, че липсата на най-известните играчи на Манчестър Юнайтед на ръководни постове в клуба е проблем, с който Шейх Джасим е решен да се справи. Твърди се, че катарецът иска да се възползва от опита на бивши играчи и легенди на клуба точно както са направили това клубове като Ливърпул, Реал Мадрид, Барселона и Байерн Мюнхен.

ГЛЕДАЙТЕ видео #ПРЕДИМАЧА с Уулвърхемптън в канала ни в YouTube довечера в 19:00 часа:

ПРОЧЕТИ СЪЩО И:

Последни новини