Имейлът беше копиран успешно!

МНЕНИЯ

В Манчестър Юнайтед има двама кандидати за поста на Бруно Фернандеш

Ханибал Мейбри и Дони ван де Беек хванаха окото за Манчестър Юнайтед срещу Лион в Мърифийлд
Автор: tribunamanunited
Източник: Tyrone Marshall, MEN
954
Необичайно е за играч, който е стигнал до полуфиналите на Шампионската лига, да отпразнува гол в предсезонната подготовка с много емоции, но волето на Дони ван де Беек срещу Лион очевидно означаваше много за него.


Ван де Беек извика с облекчение към небесата и за кратко вдигна ръце, за да покрие лицето си. 26-годишният футболист е вкарвал по-важни голове и е играл в стотици по-важни мачове, но това беше момент на лично удовлетворение за футболист, който като че ли е загубил пътя си във футбола.

Трансфер за €30 милиона в Манчестър Юнайтед е „блокиран“ от „един проблем“
Според докладите Ман Юнайтед трябва да продаде двама играчи, за да „финансира“ трансфер на полузащитника на Фиорентина и Мароко Софян Амрабат.

...
Нидерландецът се завърна на терена след контузия в коляното, която приключи сезон 2022/23 за него преждевременно още през януари, и знае, че бъдещето му все още може да е далеч от "Олд Трафорд". За три сезона след трансфера му от Аякс за £35 милиона Дони успя да запише само шест старта във Висшата лига с екипа на Манчестър Юнайтед.

Линк за безплатна регистрация до 200 лв. БОНУС СПОРТ в Sportingwin!
Sportingwin banner
Повторното събиране с Ерик тен Хаг през миналото лято не предложи очакваното развитие и въпреки че недерландецът изигра 10 мача, преди да получи контузията срещу Борнемут, той рядко беше в най-добрата си форма. Като заместник на Бруно Фернандеш, Ван де Беек не можа да предложи същата интензивност и качество в играта си.

7.20.23 2.webp
( Източник снимка- Getty )
Сега отново във форма, очакванията са, че той все още може да продължи в Юнайтед и след това лято. Все пак Тен Хаг трябва да продаде играчи, за да събере финансови средства, а представянето на Ван де Беек в Аякс вероятно все още го прави привлекателен за много клубове на континента.

Но проблясъци като гола му срещу Лион само увеличават изкушението за нидерландския мениджър да му даде още един шанс. Тен Хаг знае по-добре от всеки друг в Юнайтед колко добър може да бъде Ван де Беек в най-добрата си форма. Неговото красиво воле след отличното центриране на Дан Гор беше знак за високото му качество.



Дони играеше в ролята, която Тен Хаг смята, че му подхожда най-добре - в по-предна позиция, където може да навлезе в наказателното поле и да създаде неприятности за съперника. Проблемът обаче е, че Бруно Фернандеш е несменяем на тази позиция и също е почти неподвластен на контузии. Той започна 37 от 38 мача във Висшата лига през миналия сезон, като пропусна само един поради наказание.

Така че, ако Ван де Беек остане, той няма да играе толкова много футбол, колкото може би му се иска.

През това лято се очаква да има напускащи в халфовата линия на Манчестър Юнайтед и името на Дони ван де Беек все още е в списъка с играчи, които могат да бъдат продадени при добра оферта.

Същото важи и за играча, който той смени на полувремето в Мърифийлд, Ханибал Мейбри. 20-годишният атакуващ халф записа 45 минути, показвайки проблясъци на потенциала, който убеди Юнайтед да го закупи като 16-годишен младеж за 10 милиона евро през 2019 г.

7.20.23 4.webp
( Източник снимка- Getty )


Бившият полузащитник на Монако привличе интерес от Борусия Дортмунд през това лято след престоя си под наем в Чемпиъншип с Бирмингам Сити през миналия сезон. Колкото и остър и енергичен да изглеждаше срещу Лийдс и Лион, и за него не е изключена постоянна продажба през настоящия трансферен прозорец.

ГЛЕДАЙТЕ видеото "ЕДИН от ЧЕТИРИ ТОП ПРИОРИТЕТА за ЕРИК ТЕН ХАГ!!! ТРАНСФЕРЕН ХАОС в МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД?!?":
ПРОЧЕТИ СЪЩО И:

Последни новини