Имейлът беше копиран успешно!

НОВИНИ

Какво каза сър Джим Ратклиф за качествата на Жан-Клод Блан, който е свързван с ролята на главен изпълнителен директор в Манчестър Юнайтед

Автор: tribunamanunited
Източник: MEN
435
Бъдещият съсобственик на Манчестър Юнайтед сър Джим Ратклиф преди време очерта какви качества ще донесе Жан-Клод Блан на "Олд Трафорд" на фона на съобщенията, които го свързват с това да наследи Ричард Арнолд на поста главен изпълнителен директор в Манчестър Юнайтед.

Блан, който преди това е работил в европейските грандове Пари Сен Жермен и Ювентус, в момента е главен изпълнителен директор на "INEOS Sport"и наблюдава тяхното спортно портфолио, което включва спортове като футбол, колоездене и ветроходство, както и други. Той се присъедини към химическия гигант през февруари, като пристигането му беше обявено през миналия декември.

Ричард Арнолд ще напусне ролята си на главен изпълнителен директор в Манчестър Юнайтед, преди Джим Ратклиф да купи дял в клуба
Манчестър Юнайтед потвърждава, че изпълнителният директор Ричард Арнолд е решил да се оттегли. Патрик Стюарт ще поеме поста временен главен изпълнителен директор, като Арнолд ще продължи да предоставя преходна подкрепа до края на декември. Напусканет...
По това време Ратклиф очерта защо от "INEOS" са взели решението да наемат французина, посочвайки опита му в спорта на елитно ниво.


В тази връзка британският милиардер заяви следното: „Радвам се да приветствам Жан Клод като главен изпълнителен директор на "INEOS Sport" с неговия дългогодишен опит в различни спортове. Имаме големи амбиции за всички наши спортни отбори, с особена амбиция да повишим нашите стандарти във футбола и с Жан-Клод ще внесем предприемачески и иновативен нюх във всички наши тимове."

112023Jan.webp
( Източник снимка- Getty)
Жан-Клод Блан, след като е работил за такива клубове с големи имена, вероятно знае какво е необходимо, за да постигнеш успех и да отговориш на очакванията. Той е вече служител на "INEOS", така че би било логично да бъде назначен като заместник на Ричард Арнолд и да го наследи като главен изпълнителен директор на Юнайтед.

Очаква се Манчестър Юнайтед да назначи Жан-Клод Блан за нов главен изпълнителен директор след напускането на Ричард Арнолд
Жан-Клод Блан е водещият претендент за поста нов изпълнителен директор на Манчестър Юнайтед според "talkSPORT".

От Юнайтед обявиха официално в сряда, че Ричард Арнолд ще напусне ръководния си пост.

...
Въпреки всичко е важно да запомним, че Глейзърс ще запазят мажоритарен дял в клуба, което означава, че плановете на "INEOS", сър Джим Ратклиф и французина Блан могат да бъдат донякъде ограничени и ръцете им накрая може да се окажат вързани дори и да имат конкретни идеи и намерения за развитието на Манчестър Юнайтед.

ГЛЕДАЙ ВИДЕО "Сър Джим Ратклиф СПАСИ Глейзърс | Шейх Джасим се оттегли":
ПРОЧЕТИ СЪЩО И:

Последни новини