Имейлът беше копиран успешно!

ТРАНСФЕРИ

Манчестър Юнайтед обяви цената, която иска за Фред, който е свързван с Фулъм

Автор: tribunamanunited
Източник: SportsMole
921
Съобщава се, че Манчестър Юнайтед иска да получи £20 милиона от продажбата на изпадналия в немилост полузащитник Фред през това лято.

Бразилският национал като че ли не успя да оправдае цената си от £50,7 милиона, откакто се присъедини към "Червените дяволи" от Шахтьор Донецк през 2018 г. и падна още по-надолу в класацията през миналия сезон.

След като Каземиро и Кристиан Ериксен незабавно заковаха редовни стартови позиции, Фред беше ограничен до роля на второстепенен играч и също се изправи пред конкуренцията на Скот Мактоминей и Марсел Сабитцер за малкото останали минути в полузащитата.

Манчестър Юнайтед
Според уважавания журналист Фабрицио Романо, защитникът на Монако Аксел Дисази би бил много развълнуван да се присъедини към Манчестър Юнайтед през това лято.

...
Първоначално изглеждаше, че Фред може да напусне със свободен трансфер в края на настоящия сезон, но Ман Юнайтед задейства удължаване на договора му, за да го обвърже до лятото на 2024 г.

Въпреки това, като се имат предвид трудностите му да се добере до игрово време, не се очаква шансовете на Фред за изява през следващия сезон да бъдат големи, като той може да напусне през това лято, за да освободи място за нови лица на "Олд Трафорд".

Sportingwin banner
30-годишният футболист бе заснет в разговор с боса на Фулъм Марко Силва след последния ден от сезона във Висшата лига и се смята, че "Котиджърс" искат да го привлекат в английската столица.

Манчестър Юнайтед
( Източник снимка- Getty )
Според The Telegraph Манчестър Юнайтед е казал на Фулъм, че трябва да отдели 20 милиона паунда, ако искат да привлекат Фред от "Театъра на мечтите" през това лято – сума, която Котиджърс смятат за прекомерна.

Манчестър Юнайтед
Споре The Sun Ерик тен Хаг е останал много ядосан, след като плановете му да подпише с Деклан Райс са на път да бъдат осуетени от разразилата се сага с продажбата на Манчестър Юнайтед.

...
Въпреки че Фулъм не желае да се преклони пред финансовите изисквания на Ман Юнайтед, те все още са оптимисти за постигане на споразумение, като се има предвид, че "Червените дяволи" активно се опитват да се освободят от южноамериканеца.

Твърди се също, че Фред е готов да се премести в "Крейвън Котидж", където сънародниците Андреас Перейра и Уилиан подновиха кариерите си във Висшата лига след неуспехите съответно в Ман Юнайтед и Арсенал.

Докладът обаче добавя, че не са водени разговори относно структурата на потенциална сделка, но Фред вече е отворил вратата за преместване от "Олд Трафорд" след по-скоро посредствен петгодишен период.

Той започна както във финала за Купата на лигата, така и във финала за Купата на ФА, но така или иначе се появи от първия съдийски сигнал само 12 пъти във Висшата лига, влизайки от резервната скамейка още 23 мача във Висшата лига.

Манчестър Юнайтед
( Източник снимка- Getty )
Очаква се Ман Юнайтед да се насочи преимуществено към нов нападател, преди да се фокусира върху попълнения другаде, но се смята, че Тен Хаг има желание да подсили халфовата си линия преди възможните напускания на Фред и Мактоминей.

Червените дяволи не губят надежда да подпишат с полузащитника на Уест Хем Юнайтед Деклан Райс, който е оценяван на над £100 милиона от "Чуковете" и е обект на две отхвърлени оферти от Арсенал.

Тъй като "Артилеристите" засега не са склонни да платят тази цена, предполага се, че Ман Юнайтед се опитват да откраднат трансфера на Арсенал с оферта - "играч плюс пари", включваща Мактоминей или Хари Магуайър в потенциалната сделка.

ПРОЧЕТИ СЪЩО И:

Последни новини