Имейлът беше копиран успешно!

НОВИНИ

Финансовата ситуация на Барселона може да промени летните трансферни планове на Манчестър Юнайтед

Автор: tribunamanunited
790
Манчестър Юнайтед е изправен пред предизвикателен летен трансферен прозорец, но вратата е отворена за една потенциална сделка, която очевидно би подсилила тима на Ерик тен Хаг.

Тийнейджър сензация на Манчестър Юнайтед с 19 гола през този сезон тренира с първия отбор на Тен Хаг
Манчестър Юнайтед е по-добър от всеки друг клуб в интегрирането на млади играчи.

...


Според информация на Mundo Deportivo, Барселона отказва да изключи продажбата на Алехандро Балде, който може да бъде подобрението на крайния защитник, за което Ерик тен Хаг жадува за своя отбор почти от пристигането си на "Олд Трафорд".

2.15.24B.webp
Алехандро Балде - най-дясно на снимката ( Източник снимка- Getty )


20-годишният ляв бек може да бъде един от играчите, пожертвани от каталунския клуб, докато се опитват да облекчат финансовата криза, пред която са изправени.


Балде има освобождаваща клауза в договора си с Барселона, който е до 2028 г., на стойност 1 милиард евро и въпреки че Манчестър Юнайтед очевидно няма да задейства тази клауза, се посочва, че едно „сладко предложение“ може да бъде достатъчно, за да изкуши каталунския клуб да продава.

Висшата лига най-накрая одобри миноритарния дял на сър Джим Ратклиф в Манчестър Юнайтед
Сър Джим Ратклиф е получил зелена светлина от Висшата лига да поеме ролята на миноритарен инвеститор в Манчестър Юнайтед, според "The Telegraph".

...


Съобщава се, че Манчестър Юнайтед търси заместник на Люк Шоу отляво и Балде може да помогне за осигуряването на тази алтернатива.

Гласувай тук: Какви са вашите очаквания за мача Лутън Таун - Манчестър Юнайтед от Висшата лига???

Манчестър Юнайтед няма да бъде сам, ако интересът им към Балде се окаже сериозен, като основната им конкуренция за играча ще дойде от друг тим от Висшата лига. Ливърпул може да представлява опасност, тъй като се нуждае от дългосрочен заместник на Анди Робъртсън на левия бек.

Защо Юрген Клоп отказа на Манчестър Юнайтед два пъти след обаждане от сър Алекс Фъргюсън и избра Ливърпул
Преди доста години Ливърпул можеше да пропусне феноменалната важност да привлече Юрген Клоп за свой мениджър, но тогава сър Алекс Фъргюсън не успя да използва влиянието си в полза на Манчестър Юнайтед.

...


Челси също може да се разглежда като съперник за подписа на Балде, но е по-вероятно те да вложат парите си другаде през това лято, докато Арсенал вече изглежда добре на тази позиция благодарение на Олександър Зинченко.

Манчестър Сити, разбира се, може да бъде заинтересован от младия испанец, особено предвид историята на Пеп Гуардиола с Барселона, но привличането на Йошко Гвардиол през миналото лято за сума от около 90 мил. евро предполага, че "гражданите" ще се стремят да се подсилят на други позиции през идния трансферен прозорец.

Така пътят на Манчестър Юнайтед към подписа на младия ляв краен защитник изглежда отъпкан, но предстои да се види дали позицията ще се превърне в приоритет, което ще зависи от формата, която Люк Шоу и Тирел Маласия ще покажат до края на сезона.

ГЛЕДАЙ ВИДЕО "В БОРБАТА за ТОП 4 СМЕ | Астън Вила 1-2 Манчестър Юнайтед | ФЕН РЕАКЦИЯ":

ПРОЧЕТИ СЪЩО И:

Последни новини